2020. november 25.

A Pécsi Tudományegyetem új campusa

A Pécsi Tudományegyetem új campusa

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar campusának kialakításánál – mind a nagy, mind a kisméretű előadók, a folyosók, éttermek és laborok megvalósításánál – kiemelt feladat volt a kiváló akusztikai hatás elérése, miközben az esztétikai megjelenést is szem előtt kellett tartani. E követelmények könnyen teljesíthetők a Heraklith fagyapot lemezzel.

A Knauf a szerkezetek kialakításánál a Cleaneo lyuggatott akusztikus építőlemezekkel felépített válaszfal és mennyezeti rendszert ajánlotta, amit a tervező a különböző méretű és formájú lyuggatással készülő építőlemezek kiválasztásával tett egyedivé. A falszerkezet kivitelezése – annak érdekében, hogy ne legyenek zavaróak a folyósó és más előadók zajterhelései – Knauf W113 falszerkezettel valósult meg, aminek legkülső, 3. rétege maga az akusztikai építőlemez volt. A mennyezet kialakításához D112 szerkezetet használtak, és itt is Cleaneo építőlemezek alkotják a szerkezet fegyverzetét. A mennyezeten a szimmetria, míg a falakon a „tervezett kavalkád”, az építőlemezek „mintázatának vegyítése” volt a belsőépítész célja.

A Pécsi Tudományegyetem új campusa

A kivitelezés során nagy figyelmet igényelt a PÉMF Kft.-től (Nagy Péter), hogy a tervezett esztétika és az oly fontos akusztika is megvalósuljon. A falszerkezetek 150 cm-es alsó része a Cleaneo akusztikus lapok helyett statikailag erősebb építőlemezzel készült, a közlekedésből adódó sérülések elkerülése érdekében.

A Pécsi Tudományegyetem új campusa

Az épület 2021. szeptemberétől fogadja a Pécsi Tudományegyetemre érkező belföldi és külföldi hallgatókat, és méltán lesz büszkesége az egyetemi oktatóközpontoknak a városban.

A Pécsi Tudományegyetem új campusa

Kivitelező: ZÁÉV Zrt.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo