2022. augusztus 26.

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

A Velencei-tó melletti családi ház felújításának tervezési és kivitelezési munkáit a Silver Insulation System Kft. csapata végzi, Györök János építész és szigetelõ szakmérnök, ügyvezetõ igazgató vezetésével. A 2010-ben alapított vállalkozás hõszigetelésre és vízszigetelésre specializálódott. Fújható hõszigetelésben a Knauf Insulation Supafil termékcsaládjával professzionális szolgáltatást nyújtanak.

Fújható hõszigetelés – Supafil

A fújható üveggyapot ideális hõszigetelés, mert szabási veszteség nélkül beépíthetõ, így nem keletkezik építési hulladék. Nincs hõhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hõveszteség. Olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hõszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni. Igen gyorsan telepíthetõ, egy átlagos méretû családi ház szigetelése pár óra alatt elvégezhetõ. A szilikát üvegbõl készült, kötõanyagmentes szálas anyag semmilyen kemikáliát nem tartalmaz, ellenben egyes konkurens termékekkel, melyek bóraxot tartalmaznak. Nem kell sem gombamentesítõ, sem rágcsálókat riasztó vagy irtó szereket hozzáadni, mivel szervetlen anyag, amely eleve nem lehet tápláléka az állatoknak, és a gombák számára sem vonzó. Tûzvédelmi besorolása A1, ami azt jelzi, hogy nem éghetõ, az agyag 1000-1200 °C között csak megolvad és az égést nem táplálja. Égéskésleltetõt sem tartalmaz, hisz nincs rá szükség. A Supafil zsákokba csomagolva kerül forgalomba, felhasználása hulladékmentes, csupán a zsákokat szükséges szelektíven gyûjteni. A bedolgozását nem befolyásolják az idõjárási körülmények. A Supafil a legmagasabb hõszigetelési értékekkel bír az utólagos hõszigetelésre készülõ ásványgyapot termékek között.

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

Alkalmazási terület szerint a Supafil két csoportra bontható: szabadon befújtra és üregkitöltõre.

1/A. Supafil Loft
Hõvezetési tényezõ: λ = 0,045 W/mK
Felhasználási területei az üreges szerkezetek, gerendás és üreges födémek, nem hasznosított tetõterek födémei, párnafás padlószerkezetek, borított fafödémek.

1/B. Supafil Loft Plus
Hõvezetési tényezõ: λ = 0,039 W/mK
Luxus kategóriájú befújt hõszigetelés. Alkalmazási területe megegyezik a Supafil Loft termékkel.

2. Supafil Cavity/ Timber Frame
Hõvezetési tényezõ: λ = 0,034 W/mK
Felhasználási területei a nehezen megközelíthetõ üregek, szarufaközök, térdfal mögötti ereszdobozok, borított födémek, könnyûszerkezetes falak, tûzfalak kitöltése, tetõtér.

Az üregek kitöltésére szolgáló termékek csak rendszerben mûködnek. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a hõszigetelõ képesség javításával egyidejûleg elengedhetetlen a párazárás kiépítése is. Ennek révén megelõzhetõ a páralecsapódás a hõszigetelésben.

 

Hogyan kell mindezt elképzelni a valóságban?

A Velencei-tó melletti családi ház felújítását a Silver Insulation System Kft. nyerte meg. A feladat összetettnek minõsült, mivel a hõszigetelõ anyag befújása számos egyéb munkálat elvégzését is megkövetelte. A tulajdonos számára kényelmesen, a házon kívülrõl dolgozott a csapat, így a tetõtér belsõ oldali megbontására nem volt szükség. A kivitelezés elsõ lépése a cserépfedés és az alátétfólia bontása volt. Ezt követte az új, páraáteresztõ alátétfólia és párazáró fólia beépítése, valamint sor került a lécezés és a cserép visszahelyezésére.

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

A padlástér vízszintes felületén, a meglévõ hõszigetelés megigazítását követõen befújt üveggyapot hõszigetelés készült, Supafil Loft termékkel, 15 kg/m3 testsûrûséggel. „Szeretünk a Supafil Lofttal dolgozni, mert elõnyei közé tartozik az egyszerû alkalmazás, nehezen hozzáférhetõ szerkezetekben is, illetve a kiváló hõszigetelõ tulajdonság. Kiemelkedõ tûzállósággal bír, így a passzív tûzvédelmet javítja. A környezeti zajt fokozottan elnyeli, méretstabilitás jellemzi. Könnyen kezelhetõ, kis tömegének köszönhetõen csekély a szerkezetre ható többletterhelés. Jó páraáteresztõ képessége van, nem növeli a szerkezet páradiffúziós ellenállását. Hidrofóbizált (nem nedvszívó), kötõanyag nélküli üveggyapot.”

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

Ezt követte – a meglévõ régi hõszigetelés megigazítása után – a befújt üveggyapot hõszigetelés elkészítése a szarufák között és a koszorúknál, Supafil Cavity termékkel, 35 kg/m3 testsûrûséggel. „Ezzel az anyaggal azért dolgozunk, mert beépítésével nagy energiamegtakarítás, kisebb fûtési költség érhetõ el. Jó befektetés, mert tartós termék, az épület teljes élettartama során állandó teljesítõképességet nyújt. Ár-érték arányban kihozzuk a maximumot vele a meglévõ szerkezetbõl. Optimálisan eloszlik az üregekben, így minden hõhíd megszüntethetõ. A Supafil kellemes hõkomfortot teremt, a belsõ falfelület nem érezhetõ hidegnek, a helyiségekben homogén hõmérsékleteloszlás van. A termék nem csak termikus, hanem akusztikai kényelmet is nyújt. Környezetbarát, csökkenti a CO2-kibocsátást, kötõanyag- és vegyszermentes termék, amely az A1 európai tûzvédelmi osztályba tartozik. A fújható Supafil hõszigetelõ anyagoknak köszönhetõen az épületek megjelenése változatlan marad.”

Amennyiben szeretné korszerûsíteni otthona hõszigetelését, forduljon bizalommal a Knauf Insulation képviselõihez, akik továbbítják ajánlatkérését a Supafil termékcsaláddal foglalkozó kivitelezõknek.

Ön is retteg 2022 telének rezsiszámláitól? Itt a lehetõség, hogy csökkentse költségeit!

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog