2016. november 02.

Általános és speciális szárazépítési megoldások

Általános és speciális szárazépítési megoldások

A Lafarge Csoport európai és dél-amerikai szárazépítészeti üzletágának a korábbi évtizedekben megszerzett szaktudásra és tapasztalatára alapoz a szárazépítési rendszerek piacán 2012-ben bevezetett Siniat márka. A gipszkarton megoldásokat nyújtó gyártó általános és speciális szárazépítési rendszerei csak a belga székhelyű Etex Csoport kínálatában számítanak tehát újnak.

A Siniat magyar termékválasztékában a komplett Nida szárazépítési rendszer megtalálható: a gipszkartonoktól, fémprofiloktól, rögzítőelemektől, fali és mennyezeti tartozékoktól a ragasztókig és glettelőgipszekig. A rendszer részét képezik olyan díszítő elemek is, mint például a gipszpárkányok. A Nida rendszerek alkalmazhatósága igen sokszínű: középületek (bevásárlóközpontok, irodák, mozitermek, kórházak) és családi, illetve társasházak építésénél egyaránt használhatók.

A Siniat gipszkarton lapok – úgy a normál, mint a megnövelt tűzgátlási paraméterekkel rendelkezők – hővezetési tényezője: λ = 0,2 W/mK. A lapok stabilitására és ellenálló képességére jellemző, hogy azok eleget tesznek a PN-EN 520+A1:2012 szabvány követelményeinek.

Általános és speciális szárazépítési megoldások

 

Széleskörű alkalmazhatóság

Minden Siniat termék – a speciális rendszerek is – a jelenleg Magyarországon végezhető összes építési tevékenység során, bármilyen beruházási igény esetén felhasználható. A termékek magyarországi bevezetését az ÉMI-ben végzett vizsgálatok előzték meg, az eredményekről szóló tanúsítványok a www.siniat.hu.com oldalról letölthetők.

A Siniat minden felhasználási területre kínálja szárazépítési rendszereit.

A Nida Start hézagológipsz a gipszkarton lapok közötti illesztések erősítő szalaggal történő hézagolására szolgál.

A Nida Finisz glettelőgipsz pedig a gipszkarton lapok közötti hézagok végleges, befejező hézagolására és teljes felületének glettelésére ajánlott.

A Nida Gladka glettelőgipsz falak és mennyezetek teljes felületen történő gletteléséhez ajánlott, amelyek felülete lehet gipszkarton lap, gipszvakolat, mész­cement vakolat, sima betonelem, gipsztömb vagy akár gázbeton.

A Nida KlejT ragasztógipsz gipszkarton lapok bármilyen falfelülethez történő beltéri rögzítésére alkalmas, legyen a felület tégla, beton, gázbeton, gipsz- vagy ásványi anyagú vakolattal ellátott fal. Emellett használható gipsz­, illetve gipszkarton párkányok, egyéb gipsz díszelemek szerelésére, egyéb befejező munkák elkészítésére.

Általános és speciális szárazépítési megoldások

 

A Siniat speciális igényekre kínált megoldásai

Az olyan standard rendszereken kívül, mint például Nida Előtétfalak, Nida Válaszfalak, Nida Mennyezetek, Nida Tetőtér, a Siniat innovatív lemezburkolataival speciális rendszereket is kínál. A Nida Hydro kiemelt mechanikai paraméterekkel és nedvességgel szembeni ellenálló képességgel rendelkezik, nedvszívó képessége 3 százalék alatti. E tulajdonságának köszönhetően a penész kialakulására jelentősen kisebb az esély. A Nida Hydro vizeshelyiségekben (fürdő, konyha) mint a csempe alapburkolata használható, valamint fali, illetve mennyezetburkolatként például uszodák, éttermek, kórházak, garázsok, pincék, szaniterhelyiségek esetén. A Nida Hydro az első gipszkarton lap, amely kültéren is alkalmazható, így szállodákban, ipari épületekben, bevásárlóközpontokban és más közintézményekben közkedvelt alkalmazásuk a homlokzat külső rétege alá, legyen az falburkolat, hőszigetelés vagy külső vakolat.

A Nida Twarda (gipszrostlap), ahogy a neve is mutatja, olyan épületek kivitelezésekor hordoz előnyöket, ahol a burkolat nagyobb terhelésnek van kitéve (középületek, például iskolák, sporttermek, kórházak esetén, valamint lakóhelyiségekben, folyosókon, gyermekszobákban stb.).

A Nida RTG speciális alkalmazási területe a sugárzásnak kitett felület, így például olyan helyiségek, ahol röntgensugarakat kibocsátó berendezések találhatók. Előnye az ilyen speciális igényű válaszfalak építésekor mutatkozik meg igazán, hiszen építése a falazott válaszfalakhoz képest jelentősen gyorsabb, amelyet a rendszer egyéb elemei, a standard Nida rendszerekhez hasonlóan rendelkezésre álló hézagoló- és glettelőgipszek, profilok és csavarok tesznek szakszerűvé.

A Nida Sonic jó akusztikát kívánó helyiségekben alkalmazható (mozik, dísztermek, előadótermek, hangstúdiók).

 

A cégfelvásárlás hátteréről

Az Etex-Group 2011. végén vásárolta meg a Lafarge Gypsum európai és latin-amerikai szárazépítészeti üzletágát. A cégek már több mint 15 éve dolgoznak együtt sikeresen Latin-Amerikában, ahol első helyen állnak a gipszkarton gyártás területén. Az akvizícióval az Etex Európában is a három legnagyobb piaci szereplő egyikévé vált.

Az Etex csoport jelenleg 44 országban, 121 gyáregységgel rendelkezik, és több mint 16.800 alkalmazottal 2,86 milliárd eurós árbevételt realizál.

A mára az Etex-csoporthoz tartozó Lafarge Gypsum 13 országban, 43 gyártólétesítményben működik.

Magyarországon az Etex-csoport leányvállalata a Creaton South-East Europe Kft. stratégiai partnerségben dolgozik együtt a létrejött, gipszkarton forgalmazással foglalkozó Siniat céggel.

Ismerkedjen meg néhány elkészült épületen használt megoldással >>

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog