2018. november 23.

Siniat Cementex – tűzálló lapok kültérre és beltérre

Siniat Cementex – tűzálló lapok kültérre és beltérre

A cementkötésű lapok mechanikai ellenállóképességükkel és tűzállóságukkal a gipszkarton lapok remek alternatívái. Az alábbi cikkben egy a Siniat által gyártott cementkötésű lapot, az általános felhasználású Cementex-et mutatjuk be.

 

A Cementex lapok a Siniat által gyártott általános építőlapok. Ezek a cementkötésű lapok magas mechanikai ellenállóképességgel bírnak, és eddig a piacon el nem érhető kis vastagságban is beszerezhetők (3,5 mm). A 6 milliméter, illetve 8 milliméter átmérőjű lapok ellenállnak a nedvességnek, valamint a változékony időjárási viszonyoknak, ezért ideális anyagok mennyezetek, falak kialakításához. Tartósságuk miatt a vastagabb lapok kültérre is alkalmazhatók. A vékonyabb, 3,5 mm-es lapok pedig felhasználhatók gipszkarton falak burkolataként, vagy nedvességnek kitett helyeken, mint például fürdőszobában aljzatkiegyenlítőként.

Mint szinte minden cementkötésű lap, a Cementex alapanyaga is a portlandcement. Ehhez adnak hozzá cellulóz alapú organikus erősítő rostokat, szilikátot, megfelelő adalékanyagokat, majd vizet. A lapokat a Hatcheck technológia alkalmazásával gyártják, majd autoklávban kezelik – ez garantálja a megfelelő mérettartóságot és mechanikai ellenállást. A cementkötésű lapok a gyanta kötőanyagú lapokkal ellentétben A2, s1-do tűzvédelmi osztályokba tartoznak, így remekül megfelelnek tűzvédelmi paraméterek meglétét igénylő helyiségek, folyosók kialakításához.

A lapok megmunkálása, beszerelése nagyon hasonlít a gipszkarton lapok beszereléséhez. Ami kiemeli a Cementex-et a többi cementkötésű lap közül, az csökkentett vastagsága, aminek köszönhetően gk-késsel is vágható.

Siniat Cementex – tűzálló lapok kültérre és beltérre

Ezek a lapok természetesen kompatibilisek minden, a Siniat kínálatában szereplő tartozékkal és profillal, ezért a rendszerek szerelése ugyanúgy történik, mint az eddig ismert szárazépítési rendszereké.

 Siniat Cementex – tűzálló lapok kültérre és beltérre

Néhány lehetséges felhasználási terület:

  • fürdőszobák és nedvességnek kitett helyiségek;
  • fa- vagy fémszerkezetes vázfalak;
  • függesztett álmennyezetek;
  • homlokzatok;
  • balkonok;
  • előtetők;
  • hangfogó falak;
  • tetők;
  • kerítések;
  • ideiglenes építmények.

A Siniat Cementex lapok megfelelnek a PN-EN 12467:2012 szabványnak.

Siniat Cementex – tűzálló lapok kültérre és beltérre

A Siniat Cementex fontosabb paraméterei

www.siniat.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo