2020. december 01.

Csarnokokkal és a X. Épületszerkezeti Konferencia témáival foglalkozik a Metszet idei utolsó, 6. száma

Csarnokokkal és a X. Épületszerkezeti Konferencia témáival foglalkozik a Metszet idei utolsó, 6. száma

Immár hagyomány, hogy a Metszet utolsó számában a novemberi Épületszerkezeti Konferencia előadásainak alapját adó szakcikkeket is publikáljuk. Ezek mellé idén csarnoképületeket válogattunk, magyar és külföldi példák egyaránt bekerültek a 2020/6. számban bemutatott épületek közé. 

A debreceni Aquaticum strandfürdő került címlapra, amely komplex építészeti és tájépítészeti műként valósult meg rengeteg izgalmas részlettel – még egy ok, amiért érdemes várni a jó időt és a járvány végét, hiszen élőben talán még Mizsei Anett remek cikkénél is érdekesebb az elkészült épületegyüttes. 

A további hazai példákat is "vidékről" hoztuk ezúttal, a hatvani kézilabdacsarnokot és a pápai új piaccsarnokot mutatjuk be. Külföldi példákért igencsak messzire kellett utazni (legalábbis fejben), Koolhaas-ék bevásárlóközpontja Koreában, a Gerkan, Marg und Partner konferenciaközpontja Kínában épült, és a szenegáli egyetemi épületek sincsenek közelebb. 

A Metszet 6. száma az utóbbi néhány évben kissé vastagabb lett a többinél: több mint hetven oldalon a BME Épületszerkezettani Tanszék munkatársainak cikkei olvashatóak, amelyek az idei X. Épületszerkezeti Konferencia előadásaihoz kapcsolódóan készültek. A változatos témák között folyamatban lévő és a közelmúltban elkészült beruházásokat ismerhetünk meg épszerkes szempontból, valamint több elméleti cikket is közlünk, például az előregyártás történetéről, tűzvédelemről, épületakusztikáról. 

A Zöld Oldalak ezúttal a Green Future Conference 2020-tól számol be, a Mai szemmel rovatba a Veszprémi Egyetem főépülete került, az a_pro rovatban pedig egy tájház udvarán épült cséplőgépfészer bemutatása olvasható. 

A Metszet itt előfizethető

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog