autodesk

2020. április 22.

Digitális dokumentációra állt át a Colt

Digitális dokumentációra állt át a Colt

Átláthatatlan papírhegyek vagy digitális dokumentáció? Egy hatékony tűzvédelmi rendszer működési elve inkább az utóbbival egyeztethető össze.

A digitális üzemeltetési napló vagy az adminisztratív folyamatok – így a nyilvántartás, folyamatkövetés, iktatás, számlázás – tisztán elektronikus felületen való megvalósítása nemcsak azáltal teszi fenntarthatóbbá a vállalat tevékenységét, mert papírhegyektől menti meg a környezetet, hanem a munkafolyamatokat is megkönnyíti. Ezért választotta a Colt Hungária Kft. és karbantartó cége, az Autent Hungária Kft. az e-dokumentációra való áttérést a projektek utánkövetése és a beépített tűzvédelmi berendezések karbantartása során.

A folyamathoz az informatikai hátteret egy tűzvédelmi szoftver biztosítja (fiREG), melynek használata mind szélesebb körben terjed az innováció iránt nyitott építőipari cégek és vállalkozások körében.

A Colt Hungária központja ugyan Budapesten, a X. kerületben van, de tevékenységük a teljes országot lefedi: hazánk szinte minden pontján büszkélkedhetnek referenciákkal több száz ügyfelüknek köszönhetően. A Colt Hungária profiljának része az épületenergetikához szervesen hozzájáruló hő- és füstelvezető megoldások, tűz- és füstszakaszolási rendszerek, illetve ipari hűtéstechnikai berendezések tervezése és telepítése, egészen a kulcsrakész átadásig. Csordás Zoltán ügyvezető elmondta, hogy kiemelten fontos számukra, hogy az átadott rendszerük a lehető legjobban szolgálja az üzemeltető érdekeit, ezért nagy hangsúlyt helyeznek a projektek utóéletére, amely folyamatosan dokumentált monitorozást is jelent.

Digitális dokumentációra állt át a Colt

A Colt Hungária Kft. a projektek utógondozása jegyében saját, kifejezetten az általuk tervezett és telepített rendszerek későbbi zökkenőmentes működését biztosító karbantartó céggel dolgozik – ez az Autent Hungária Kft.

A két cégben közel 50 munkatárs dolgozik, az elektronikus dokumentációt azonban alapvetően a karbantartók használják munkájuk megkönnyítésére. Az Autent Hungária Kft. operatív igazgatója, Kovács Péter kiemelte, hogy piacvezető pozíciójuk megtartásához elengedhetetlennek tartják a gyors és hatékony munkafolyamatokat biztosító digitális megoldásokat.

Digitális dokumentációra állt át a Colt

A papírmentesítés hozadékaként minden dokumentáció, ami eddig a helyszínen, a szervizszolgáltatáshoz kapcsolódóan papíron folyt, most már telefonon (alkalmazáson keresztül), illetve tableten történik.

Az üzemeltetési napló vezetésére való átállás folyamatosan zajlik: a Colt, s vele az Autent célja, hogy még idén az összes partner tűzgátló, valamint hő- és füstelvezető eszközét rögzítsék a fiREG rendszerbe, és 2021-től teljesen papírmentesen dolgozzanak a karbantartók. A telepített rendszerekre QR-kód matricák kerülnek, melyeket beolvasva egy mozdulattal előhívható a vonatkozó dokumentáció. Az üzemeltetői visszajelzések nagyon pozitívak, hiszen a fenntarthatóság és a gördülékeny munka, biztos adatkezelés mindenkinek jól felfogott érdeke.

Colt Hungária Kft.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog