2015. június 08.

Egy ideális ablaképítési csomópont

Egy ideális ablaképítési csomópont

Az új Trocal Alufusion System 110 ablakrendszer egészen különleges az alumínium-műanyag ablakok területén. Nemcsak azért, mert rendkívül stabil és dizájnos, de különleges beépítést is lehetővé tesz, ami annak köszönhető, hogy az alumíniumborítás egyedi módon rögzül a műanyag profilhoz.

Hagyományos ablakbeépítés esetén a hőszigetelés három oldalon takar rá az ablakkeretre. Ha az ablak alumíniumborítással rendelkezik, akkor a borítás befut a szigetelés alá, ami viszont vonalmenti hőhidat eredményez. Ennek kiküszöbölésére le szokták rövidíteni az aluborítást, de erre csak a prémium ablakokat gyártó cégeknél van lehetőség. E módszer másik gyenge pontja a párkányfogadó, mivel keskenyebb a keresztmetszete, mint az ablakprofilé. Itt azonban nem lehet rövidíteni az aluborítást, így az ablak látható keretszélessége oldalt és alul nem fog egyezni.

Ezt a problémát küszöböli ki a System 110 rendszer, mert az alumíniumborítás egyedi módon van rögzítve a műanyag profilhoz, így az ablak párkányfogadó nélkül is beépíthető. A párkány becsúszik az aluborítás alá, nekifut az ablakprofilnak, ezáltal a szigetelés teljes keresztmetszetben megmarad. Ennek köszönhetően 40 százalékkal jobb lesz a hőszigetelés a párkányvonalban.

Egy ideális ablaképítési csomópont

A szigetelés oldalt és felül is befut az alumínium alá, így vonalmenti hőhíd sem alakul ki.

Egy ideális ablaképítési csomópont

A System 110 dizájn szempontjából is kiváló megoldás, mert az alukeret az ablak mind a négy oldalán azonos szélességben látszik, ezáltal a homlokzati megjelenés tökéletes.

Egy ideális ablaképítési csomópont

Ha szeretne többet megtudni erről a beépítési módról, akkor itt tegye fel kérdését >>

Korábbi cikkeink a homlokzati nyílászárók elhelyezésére és csomópontjainak kialakítására:

epitesimegoldasok.hu/index.php?id=hogyan-befolyasolja-a-hoszigeteles-vastagsaga-a-nyilaszaro-elhelyezeset

www.epitesimegoldasok.hu/index.php?id=nyilaszaro-padlo-csatlakozasok-az-epuletszerkezetekben

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog