2014. május 27.

Egy igazi mindentudó építőlemez

Egy igazi mindentudó építőlemez

A Wedi építőlemez stabil, könnyű és vízálló szerkezeti elem, ami felületképzési/burkolási munkák esetén az aljzatok előkészítésére használatos. A csempehordozó építőlemez a klasszikus, hagyományos alkalmazások, mint a fal- és aljzatburkolások mellett ma már a fürdő- és wellnessépítés szerves részét is képezi.

A tökéletes tömítőrendszer

Az extrém strapabíró, vízálló Wedi építőlemez száraz-nedves és vizes helyiségekben történő alkalmazása minden más lemezzel szemben jelentős előnyökkel bír. Még ha a lemez meg is sérülne a munkák során, ez a vízállóságára nincs hatással, a Wedi tábla így is 100 százalékig vízálló marad. Ez a tulajdonság a zártcellás polisztirol keményhab magnak köszönhető.

Egy igazi mindentudó építőlemez

A fektetés után a fugákat Wedi 610-es ragasztó- és tömítőanyaggal tömítjük. Tömítőszalag használata nem szükséges. Egyéb, például felületi vízzárásra (fólia, kenhető szigetelés stb.) a Wedi építőlemez alkalmazása esetén nincs szükség. Az építőlemez ezen egyedi tulajdonságát tanúsítvány igazolja, amely az anyagot a legmagasabb „A” osztályba sorolja.

Egy igazi mindentudó építőlemez

 

A Wedi építőlemez fontosabb tulajdonságai, jellemzői:

  • víz- és párazáró, alaktartó, mely tulajdonságait maradandóan megtartja;
  • könnyű (az ilyen célra alkalmazott lemezek közül a legkönnyebb);
  • anyagjellemzőinél fogva alakítható, szinte bármely elképzelt formára fektethető;
  • a legtöbb aljzat esetén alkalmazható, úgy régi csempére, mint a legkülönfélébb beton-, illetve téglafalakra, aljzatokra.

Egy igazi mindentudó építőlemez 

Különösen gyors lerakhatóság

A burkolómesterek tudják: a Wedi építőlemezt csak a csatlakozásoknál/fugáknál kell tömíteni! Ez – más burkolóelemek, lemezek alkalmazásával összehasonlítva, ahol a tömítést minimum kétszer el kell végezni (közte minimum 12 óra várakozással) – jelentősen lerövidíti a munka időtartamát.

Mindent számbavéve gyorsan kitűnik, hogy a Wedi építőlemez nemcsak közkedvelt építőanyag, hanem számtalan más lemez jó tulajdonságait magában egyesítő, és különleges formagazdagságot biztosító anyag.

Egy igazi mindentudó építőlemez  Egy igazi mindentudó építőlemez

További információ: www.lambda.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog