2019. június 25.

Energiatudatos favázas készházak

Energiatudatos favázas készházak

A napjainkban felfokozódott lakásépítési kedv, illetve az építőipari kapacitáshiány eredményeként egyre nagyobb az érdeklődés a gyors és gazdaságos könnyűszerkezetes építési mód iránt. A megnövekedett igények kielégítésében a Németh-Fa Kft. is részt vállal, ezért a cégnél a faházgyártás terén nagyobb hangsúlyt kapott a gyártóüzemben panelbe szerelt, favázas „készházak” gyártása.

A Németh-Fa által kialakított rendszerben készült épületszerkezetekkel kiváló hőtechnikai tulajdonságokat lehet elérni. Homlokzati falszerkezeteknél a külső és belső kéreg közé akár 30 cm vastag hőszigetelés is elhelyezhető. A külső hőszigetelő farostlemez kéreggel együtt összesen 34-36 cm hőszigeteléssel 0,15 W/m2K súlyozott hőátbocsátási tényezőjű falszerkezetet lehet kialakítani. Hasonló felépítéssel készülhet a zárófödém vagy tetőtér-beépítés esetén a tetőszerkezet is.

Energiatudatos favázas készházak

A panelek hőszigeteléséhez elsősorban a Knauf Insulation Ecose technológiával gyártott ásványgyapot termékeit (jellemzően Unifit 035, illetve MPN Plus 037 szigetelőanyagokat) alkalmazzák. Ezzel a technológiával és ezekkel az anyagokkal gyorsan és gazdaságosan lehet építkezni, és nem okoz problémát a hamarosan életbe lépő előírások szerinti „közel nulla energiaigényű” épületek építése sem.

A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, és újrafelhasználási és környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete. Mindezen tulajdonságok igazak a környezettudatos, formaldehid-mentes, természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – Ecose technológiával – készülő Knauf Insulation ásványgyapot szigetelőanyagokra is. Így ezen termékek alkalmazása kézenfekvő választás a favázas készházak gyártásánál.

Energiatudatos favázas készházak

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Településrendezési és építésügyi változások - Építési jogi konferencia és webinárium (2021.09.07.)

Szigorodnak a felújítási kötelezettség alá eső kormányzati épületekre vonatkozó épületenergetikai előírások

A rövidített eljárásoknak köszönhetően gyorsabban lehet módosítani a településterveket

Az adatszolgáltatástól a nyilvánosságig – településtervek az E-TÉR felületen

A településrendezési sajátos jogintézmények új előírásai

epitkezesinfo