2020. május 28.

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Gyorsan kialakítható, temperált tárolásra alkalmas tér létrehozása volt az elvárás – az esztétikus tároló acélszerkezetre szerelt fagyapot táblákból valósult meg, kőzetgyapot szigetelőmaggal.

A teherhordó acélszerkezet csavaros és hegesztett kötésekkel készült. A váz külső oldalára Tektalan A2 037/2 építőlemez táblákat ragasztottak (ideiglenes rögzítés). A táblák fagyapot rétege beépítés előtt felületkezelést kapott, az igényelt színt diszperziós beltéri falfesték felhordásával érték el. A festett felület igénye a belső megjelenés miatt jelentkezett, mivel a Tektalan táblákat színes oldalukkal befelé helyezték el. A kőzetgyapot szigetelőmag ebben az alkalmazásban tehát a megszokotthoz képest fordítva, kifelé helyezkedik el, ennek következményeként kívülről burkolattal kellett védeni a felületét. A külső oldali védelmet a homlokzatfestékkel időjárásállóra felkészített Heraklith C 25 homogén fagyapot tábla látja el. A két réteg között a kívülről támadó csapadék és a belülről átjutó légnedvesség miatt páraáteresztő Homeseal LDS 0.02 UV fóliát helyeztek el. A két fagyapot táblából létrejött 100 mm-es vastag fagyapot szendvicset mechanikai úton, 125 mm-es önmetsző csavarokkal és DTM 80-as tárcsákkal rögzítették az acél vázszerkezethez. Ahol a rögzítőcsavarok átszúrták a páraáteresztő fóliát, PU masszát használtak a tömítésre.

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Az elkészült falszerkezet előnye a gyors kivitelezés és esztétikus megjelenés mellett a szerkezet kiváló tűzvédelmi tulajdonsága és a jó páraáteresztő képesség. A belső tér akusztikája a fagyapot hangelnyelésének köszönhetően kiemelkedő lett. A 100 mm-es falszerkezet U értéke 0,5 W/m2K.

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Az álmennyezetbe szintén Heraklith C 25 került, az összefordított C-profilokból álló I-tartóból készült vázra rögzített párazáró fólia belső oldalára. Itt a hőszigetelésről a 150 mm vastag, Ecose technológiás Unifit 035 üveggyapot gondoskodik. Fölötte páraáteresztő tetőfólia – Homeseal LDS 0.04 – zárja le a Knauf Insulation magastető jellegű szigetelőrendszert.

Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Felelősségbiztosításokat az év végén aktualizálni kell!

2020 év végégig maradnak egyes veszélyhelyzeti rendelkezések az építésügyi és településkép-védelmi eljárásokban

Vevő-szállító kapcsolatok a közbeszerzésben. Nemzetközi közbeszerzési kutatás a Corvinus Egyetemen

WTS Klient Newsflash – 2021 tax law amendments in Hungary – 2021. évi adómódosító csomag

Szeptemberben több mint kétszer annyi cég indult az építőiparban, mint amennyi megszűnt – Forrás: opten.hu

épjog