2020. október 20.

Felújításokkal foglalkozik a Metszet 2020/5. száma

Felújításokkal foglalkozik a Metszet 2020/5. száma

Olyan épületeket veszünk sorra a Metszet most megjelent, új számában, amelyek új élettel teltek meg a közelmúltban: akár az eredeti funkció megtartásával, akár annak teljes újragondolásával, akár úgy, hogy az egykor állt épületet építették fel újra, az eredeti formavilágot követve.

Címlapra a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga szép részlete került, az épület építés- és felújítástörténetét Arnóth Ádám mutatja be. Kőnig Tamás és Wagner Péter építészek munkáját a szerző saját fotóival illusztrálta.

További hazai példák az újraépített Lovarda, a budai Szent Ferenc sebei templom felújítása, és a Nagymező utcában, szokatlan szintráépítéssel készült Hard Rock Hotel.

A küföldi példák ezúttal Kolozsvárról (PJ villa), New Yorkból (LMCC Művészeti Központ) és Bázelből (Stadtcasino Basel) érkeznek. 

Felújítással foglalkoznak a Zöld Oldalak is, téma a nettó nulla karbonkibocsátás. A Mai szemmel rovat Márton István balatonszéplaki üdülőépületét mutatja be az elmúlt évtizedek tükrében. Az a_pro' rovat ezúttal egy elmés installációt mutat be, amely a Tyukocka névre hallgat.

A Metszet itt előfizethető

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Felelősségbiztosításokat az év végén aktualizálni kell!

2020 év végégig maradnak egyes veszélyhelyzeti rendelkezések az építésügyi és településkép-védelmi eljárásokban

Vevő-szállító kapcsolatok a közbeszerzésben. Nemzetközi közbeszerzési kutatás a Corvinus Egyetemen

WTS Klient Newsflash – 2021 tax law amendments in Hungary – 2021. évi adómódosító csomag

Szeptemberben több mint kétszer annyi cég indult az építőiparban, mint amennyi megszűnt – Forrás: opten.hu

épjog