2016. április 28.

Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással

Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással

A múlt év őszén kezdődött a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. A homlokzatra lenyúló tetőszerkezet alatti részek szigetelésére hagyományos, THR szigetelést terveztek, ám ez a megoldás sok problémát okozott volna, ezért a kivitelező alternatív megoldást keresett e felületek szigetelésére.

A kivitelezési tervdokumentáció szerint ezekre a részekre a palafedés és a lécezés lebontásával – majd visszaeépítésével – a többi homlokzati felülettel azonos, hagyományos THR szigetelést terveztek. Mindez nagyon körülményesnek és időigényesnek tűnt, ráadásul a lebontott anyagok visszaépíthetősége is kétségessé vált. A befejezési határidő rövidsége, valamint az időjárás bizonytalansága miatt a felújítást végző kivitelező alternatív megoldást keresett e felületek szigetelésére.

Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással

A generálkivitelezővel való kapcsolatfelvételt követően a zalaegerszegi, fújható szigetelési technológiával is rendelkező partnerünkkel – Infrahőkép Kft. – közösen adtunk árajánlatot a munkára. A műszaki tartalom változásának elfogadtatása után lehetővé vált a lenyúló tetőrészek Supafil Cavity fújható üveggyapottal való szigetelése. Így az előzetesen leginkább körülményesnek vélt speciális falfelületek szigetelése lett a projekt legegyszerűbb munkafolyamata.

Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással

A tetőrészeken minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése. A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, így az időjárási körülmények sem befolyásolták a munkavégzést.

Fújható üveggyapot költség- és időmegtakarítással

A Knauf Insulation Supafil termékei nem tartalmaznak vegyi kötőanyagot, hidrofobizáltak, A 1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghetők) és ami a legfontosabb, kimagaslóan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek. A Supafil Cavity üregkitöltésre gyártott típus hővezetési tényezője l = 0,034 W/mK. A Supafil Loft nyílt terek szigetelésére ajánlott termék, hővezetési tényezője: 0,044 W/mK.

Mint látható, alkalmanként a Knauf Insulation fújható üveggyapot termékei nyújtják a leghatékonyabb, legjobb, legegyszerűbb megoldást a problémás területek szigetelésére.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo