2015. június 01.

Gerendaház szigetelése ásványgyapottal

Gerendaház szigetelése ásványgyapottal

Valószínűleg a fa volt az egyike az első alapanyagoknak, amiből az őseink lakhelyüket építették. Napjainkban ismét kezd előtérbe kerülni a fából való építkezés. A Németh-Fa Kft. (Lenti) a legmodernebb CNC technológiával állít elő minőségi faipari termékeket, legyen szó nyílászáróról, svédpadlóról, tetőszerkezetről vagy faházról.

A gerendaházak falszerkezete különböző vastagságú (84, 110, 124, illetve 164 mm) gerendákból készülhetnek.

Gerendaház szigetelése ásványgyapottal

A képen látható gerendaház falszerkezete:

  • 84 mm vastag gerendafal;
  • 100 mm vastagságú FactPlus 039 szigetelés;
  • párazáró fólia;
  • hajópadló.

Az épület funkcióját tekintve gyümölcsaszaló épület, ideiglenes használattal, így fokozott hőszigetelésre nem volt igény, de természetesen a tartószerkezet belső oldalára tetszőleges vastagságban elhelyezhető hőszigetelő réteggel bármilyen hőátbocsátási tényező érték elérhető – akár a 2018. január 1-től kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált követelményszint, vagy annál jobb érték is.

A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, és újrafelhasználási, illetve környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete.

A FactPlus környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – Ecose technológiával – készülő termék, így alkalmazása kézenfekvő választás a gerendaházak hőszigetelésénél.

Gerendaház szigetelése ásványgyapottal

A gerendaházat építő szakemberek szerint a FactPlus szigeteléssel a munka is hatékonyabb és komfortosabb, mint a régebben alkalmazott könnyű kőzetgyapot szigeteléssel, mivel nem kell gyakori technikai szünetet tartani, hogy a munka közbeni por irritációtól megszabaduljanak. A jövőben igyekeznek az összes faháznál a FactPlus szigetelést használni, legyen az gerendaház, rönkház vagy fa vázszerkezetű épület.

Gerendaház szigetelése ásványgyapottal

 (x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog