2018. október 30.

Hófehér ragyogás

Hófehér ragyogás

Az elegáns, természetes anyagból készült EQUITONE [linea] szálcement homlokzatburkoló lapok mára Európa-szerte díszítenek közintézményeket és családi házakat egyaránt. Az anyag iránti nemzetközi szakmai érdeklődés, amelyet termékfejlesztési javaslatok is gyakorta kísértek, tették indokolttá egy új szín bevezetését – amely szó szerint ragyogó megjelenésűvé teszi az épületeket. Az Equitone burkolatok, ahogy a család új színű változata is, az aktuális fényviszonyok hatására reflektálva kezdenek dinamikus fény-árnyék játékba.

 

Az EQUITONE [linea], a termékcsalád legfrissebb tagja, egyedülálló, nem éghető, anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat. 3D felületének segítségével szinte játszik a napsütésből adódó fénnyel és árnyékkal, így a napsütés változó hajlásszögének köszönhetően folyamatosan változó megjelenésű. A [linea] vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag elegáns és finom textúráját. A termék a már megszokott lapméretekben áll rendelkezésre, amely könnyen alakítható, tetszés szerint formálható. A [linea] a tervezők körében már igen kedvelt [tectiva] anyag testvére, amely teljes keresztmetszetében egységes színű. A lapok eddig kétféle színben, a szürke egy hidegebb, illetve egy melegebb árnyalatában, a már megszokott nagytáblás méretekben készülnek. A lapok szabhatósága, darabolhatósága továbbra is adott, így a tervezőre bízhatjuk a korlátlan lehetőségek felfedezését.

Hófehér ragyogás

Az anyagában és színvilágában a [tectiva] tapintható nyers felületét követő, de kétdimenziós helyett háromdimenziós, finom, bordás felületű lapok a homlokzaton az aktuális fényviszonyok hatására reflektálva kezdenek dinamikus fény-árnyék játékba.

 

Igényekre tervezve

A [linea] termékre számos pozitív visszajelzés érkezett az utóbbi időben kivitelezőktől, építészektől, tervezőktől egyaránt, amely indokolttá és szükségessé tette egy új szín bevezetését. Az EQUITONE 2018 szeptemberében Bukarest és Kolozsvár után Budapesten, építészeknek szóló exkluzív rendezvényen mutatta be az új, fehér színű EQUITONE [linea] LT 90 homlokzatburkoló lapot több mint 100 szakembernek. Az új EQUITONE [linea] LT 90 homlokzatburkoló lap színtiszta, letisztult, ragyogó, üde megjelenést ad az épületnek fehér színével. A tervezők által ellenőrzött és jóváhagyott, elfogadott fehér színű szálcement lapok kezelése és beépítése ugyanúgy működik, mint a többi [linea] termék esetében. A gyári specifikációk a [tectiva] és a korábbi [linea] termékek alapján készültek.

Hófehér ragyogás

Az átszellőztetett, szerelt EQUITONE homlokzatburkolati lapok várható élettartama még a legkedvezőtlenebb időjárási körülmények között is meghaladja az 50 évet. Az EQUITONE homlokzatburkolati lapok kimagasló fizikai tulajdonságai lehetővé teszik, hogy 8 mm-es vastagságságuk mellett nagytáblás (legfeljebb 3 × 1,25 m) kialakításban készüljenek. Rögzítésük fa, illetve alumínium alszerkezetre is lehetséges látszó vagy rejtett rögzítéssel. Az EQUITONE szálcement szerelt, átszellőztetett nagytáblás homlokzatburkolat karcsú és könnyű, nyersanyag felhasználása igen alacsony. Az EQUITONE rendelkezik EPD tanúsítvánnyal, mely átláthatóan ábrázolja a termék ökológiai lábnyomát előállítása, használata és újrafelhasználása során.

 

További információ >>

Videó >>

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo