2015. június 12.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

Sík cserepek: tradíció és elegancia

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sík felületű, elegáns fedési képet mutató, általában sötét tónusú változataiban közkedvelt, nagy méretű kerámia tetőcserép, a Domino. Mára megszületett a család új tagja, a kisméretű, de a Dominohoz megtévesztésig hasonlító, egyenes vágású, sík Róna tetőcserép.

Magyarország tradicionálisan kerámiakedvelő ország, ahol mind a magánvásárlók mind a szakemberek szívesen használják a természetes alapanyagú építőanyagokat, a téglát és a kerámia tetőcserepeket. Az évezredes múlttal rendelkező anyagból készült tetők persze nem feltétlenül passzolnak minden stílushoz, tervezési irányzathoz – legalábbis ez volt a jellemző mindeddig.

 

Elegáns tetők sík cseréppel

Az egyik legkedveltebb sík fedőanyag a Creaton Domino sajtolt tetőcserepe, amely nagy méretével egyesek szerint a fazsindely kiselemességét, mások szerint a modern szálcement palák hangulatát idézi. E tetőcserép-típus a mai kor és egyben a jövő kerámiacserepe, 100 százalékban színtartó – ahogy minden Creaton kerámia tetőcserép –, és minden olyan ház tetőfedő megoldása lehet, ahol a megrendelői igény a tető egyenes vonalú kiképzése, megjelenése. A Dominoval nem csupán elegáns megjelenésű tető építhető, de mindezt a megszokott Creaton műszaki színvonalon.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

A Domino cseréptető kiemelten viharálló, rögzítőelemek alkalmazásával e tulajdonsága extrém körülmények esetén tovább fokozható.

A speciális függőleges és vízszintes hornyolás gondoskodik a felületi vízelvezetésről és a tökéletes vízzárásról. A cserép M.C. Ludowici által kifejlesztett speciális vízszintes hornyolási rendszere a lefolyó víz optimális áramlását és a biztonságot vízelvezetést biztosítja, ezzel együtt – a nagy eltolási sáv ellenére – különleges vízzáróságot garantál.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

Az elmúlt évek ilyen irányú igényére adott választ a kisméretű cserepek táborába tartozó, de a Dominohoz megtévesztésig hasonlító, egyenes vágású, sík Róna tetőcserép matt fekete színben.

 

Új cserép a high-tech magyar gyárból

A hornyolt tetőcserepek a kisméretű tetőcserepek közé tartoznak, amelyek kiemelkedő előnye amellett, hogy kötésben rakható, az egyszeres fedés biztonságát növelő oldalsó hornyolás, amely a szélsőséges időjárás hatásaival szemben ellenállóvá teszi a tetőt. Az egyszeres fedés a költséghatékonyság záloga, míg a hornyolt kialakítás a biztonságról gondoskodik.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

A család új tagja a síkfelületű egyenes vágású Róna, elegáns megjelenésű tetőcserép, a Domino cserép magyar, hornyolt cserepek családjába tartozó klónja, amelynek fejlesztése az ilyen látványt igénylő tetőfelújítók igényeinek megfelelően indult.

A Domino, a Róna és más sík cserepek tartozékrendszere biztosítja, hogy a tető valamennyi csomópontja – elsősorban kerámia alapanyagú kiegészítők felhasználásával – az alapcserép minőségével megegyező műszaki színvonalú legyen.

A korábban főként a vidéki táj látványához tartozó épületek fedőanyagként elterjedt, klasszikus hódfarkú és hornyolt cserepek mára az építőiparban is érzékelhető hagyománytisztelet jeleként a modern építészet kedvelt és kézenfekvő megoldásai között szerepelnek.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

A Magyarországon gyártott Creaton Róna hornyolt kerámia tetőcserép különböző formájával, íves vagy egyenes vágásával, sima felületével a variációk széles tárházát kínálja mind a felújítók mind az építkezők számára, akár mezőgazdasági, akár történelmi környezetben, de a városi közegben is.

 

A védelem, amely tűzben születik

A kerámia tetőcserepek színe összefügg alapanyaguk, az agyag tulajdonságaival, és bármelyik termék mellett is döntünk, a kerámiacserép felületébe égő engóbnak köszönhetően a cserép felülete karcolás- és ütésálló, ezért egyben rendkívül tartós is. Az anyag kiváló minőségéből és az égetési eljárásból adódóan a cserepek megfelelnek egy modern, strapabíró rendszer minden kívánalmának, ahogy a közé épített napelemek is, mely termékvonal jellemzője a formai letisztultság.

Sík cserepek: tradíció és elegancia

A tartósságról – ahogy láthattuk – alapvetően maga a termék alapanyaga és a gyártási technológia gondoskodik: a karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepekre 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet.

www.akcio.creaton.hu, www.creaton.hu

 

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog