2014. szeptember 24.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A sík felületű, szögletes vonalvezetésű, nyugodt fedési képet nyújtó, finoman lépcsőzetes kialakítású tetők sziluettje láttán az első pillantásra talán fel sem tűnik, hogy kerámia tetőcserép fedéssel állunk szemben. Erről a sík cserepekhez alkalmazható, a tető homogén egységességét szolgáló kiegészítő elemek választéka is gondoskodik.

Magyarország tradicionálisan „kerámia ország”, ahol a szakemberek szívesen használják a téglát és a kerámia tetőcserepeket, sokan akár filozofikus elköteleződéssel. Az évezredes hagyományokkal rendelkező anyagból készült tetők persze nem feltétlenül passzolnak minden stílushoz, tervezési irányzathoz. Legalábbis ez volt a jellemző mindeddig. Az elmúlt években azonban egyre több tetőn fedezhetőek fel a sík felületű cserepek, amelyek sok szakember számára természetesen alkalmazott kerámiából készülnek. Ezeken a tetőkön a Creaton Domino, Premion, Maxima, Optima vagy Futura tetőcserepei adják a tető egységesen homogén sík felületét, elegáns szögletes vonalvezetését.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A sík cserépmodelleknél a formai megjelenésen túl az építészeti lehetőségek változatosságát a színek is segítik: a szürke, palaszürke és fekete árnyalatai mellett a természetes földszínek is megtalálhatók a választékban, leggyakrabban matt és engóbozott változatban.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A modern vonalvezetésű tető látványához hozzátartozik, hogy magához a tetőfelülethez hasonlóan a részletek is a finom, letisztult vonalhoz formailag is igazodjanak. Ilyen részletek a gerincek vagy az eresz kialakítása, ahol az alkalmazható műszaki megoldások nem törik meg a tető homogén felületét. Ilyen az esztétikailag igényes, műszaki szempontból biztonságos, a kiegészítő elemek választékában kínált, a vízszintes gerinceknél alkalmazható szellőző taréjcserép, vagy a rejtett ereszcsatorna kialakítását lehető tevő elemek.

A kerámia tetőcserepek színe összefügg alapanyaguk, az agyag tulajdonságaival, de bármelyik mellett is döntünk, a kerámiacserép felületébe égő engóbnak köszönhetően a cserép felülete karcolás és ütésálló, ezért egyben rendkívül tartós is. Az anyag kiváló minőségéből és az égetési eljárásból adódóan a cserepek megfelelnek egy modern, strapabíró rendszer minden kívánalmának, ahogy a közé épített napelemek is, ugyanakkor a Creaton ezen termékvonalának a formai letisztultság is jellemzője.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A legkedveltebb sík cserép, a Domino tetőcserép a nagy méretű cserepek közé tartozik. Formailag a vele készülő tető egyesek szerint a fazsindely kiselemességét, mások szerint modern szálcement palák hangulatát idézi. Az elmúlt évek ilyen irányú keresletére adott válasz a kisméretű cserepek táborába tartozó, de a Dominohoz megtévesztésig hasonlító, Róna egyenes vágású sík tetőcserép matt fekete színben.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

 

Ami a letisztult megjelenés mögött van: modern gyártástechnológia, kimunkált részletek

A fekvő „H” kazettás, szabályozott égetésnek köszönhetően a Domino cserepek élei és a felülete geometriailag tökéletesek, amely a termék jellegéből adódóan elengedhetetlen.

A speciális vízszintes és függőleges hornyolás biztosítja a tökéletes vízzárást és felületi vízelvezetést, amelynek köszönhetően a Dominó cseréptető rendkívül viharálló. Ez a tulajdonsága extrém körülmények esetén különböző rögzítő elemek alkalmazásával tovább fokozható.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A Creaton rendszerhez tartozó fóliákkal készülő, fokozottan vízbiztos és tartós alsó szerkezetek akár 10 fokos hajlásszögű tetőkhöz is alkalmassá teszik ezt a cseréptípust.

Egyenes vonalak homogén tetőfelülettel

A Domino és más sík cserepk tartozékrendszere biztosítja, hogy a tető valamennyi csomópontja, elsősorban kerámia alapanyagú kiegészítők felhasználásával, az alapcserép minőségével megegyező színvonalú legyen.

www.akcio.creaton.hu, www.creaton.hu

 

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Petíciót indítottak az erdők megóvása érdekében: két nappal később már több mint 60 ezren írták alá

Az Alkotmánybíróság nem a Balaton partvonalán történő építést tiltotta meg

Szakmai felelősségbiztosítás a KATA adómódosítás tükrében

Helyi védett természeti területek - A jövő nemzedékek szószólójának elvi állásfoglalása (2022. június)

Drasztikusan emelkedő kamatok és rezsiköltségek - Most még fontosabb az otthon biztonsága!

epitkezesinfo