2015. június 05.

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

A tetőfelújítás a szakemberek számára elsősorban műszaki és gazdasági kérdés, ám mivel látszó felület és meghatározó része a háznak, nem lehet figyelmen kívül hagyni az esztétikai megközelítést sem. A számtalan méretben és formában kapható Creaton kerámiacserepekkel a legkülönfélébb megjelenésű, esztétikus tető készíthető.

Lássuk, hogy milyen előnyöket kínálnak a Creaton legnépszerűbb tetőcserepei, a nagyméretű cserepek családjába tartozó Optima, illetve a megaméretű Rapido és Balance.

A megaméretű tetőcserepekkel gyorsan és gazdaságosan kivitelezhető a tető, már csak a cserép méretének köszönhetően is. A nagyméretű cserepek tartós, a környezeti hatásokkal szemben biztonságos tetőmegoldást kínálnak.

Az anyagi kérdéseket se hagyjuk ki az előnyök közül: biztosan mondható, hogy a megaméretű cserepekkel – amellett, hogy tökéletes műszaki tetőmegoldást garantálnak – igazán kedvező költségekkel úszhatjuk meg a tetőfelújítást.

 

Ismerjük meg a rejtett előnyöket!

A jellegzetes hornyolási technika, hátoldali támasztóbordák és három akasztófül gondoskodik a biztonságos függesztésről, a magas szintű ipari formatervezésnek köszönhetően. A fejhorony rész nagy eltolhatósági tartománya minden tetőfedésnél maximális rugalmasságot eredményez, a kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk-kialakítás miatt pedig a cserepek biztonságosan rögzíthetőek. Ennek különös jelentősége van a tetőfelújításoknál, ahol a meglévő tető esetleg nem egyszerűen változtatható adottságaihoz kell a kivitelezőnek alkalmazkodnia.

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

Az ipari formatervezésnek köszönhetően a Rapido, a Balance és az Optima cserepeket magas törőszilárdság és stabilitás jellemzi, valamint viharálló: ellenáll szélnek és esőnek egyaránt. A Creaton minden cserepére – így a Balance, a Rapido és az Optima típusára is – 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet. A Creaton rendszeréhez tartozó fóliák használatával e tetőcserepek akár 10 fokos, azaz alacsony hajlásszögű tetők esetében is alkalmazhatóak. Ezt a cserepek átgondolt kialakítása teszi lehetővé: a hornyok vízgátjainak ötszörös ütköztetése, az úgynevezett labirintustechnika és a felületi vízvisszavezetés gondoskodik a tető vihar- és vízbiztosságáról.

 

Optima – elegáns és átgondolt megoldás

A német gyártású Optima egyedi formája komoly, határozott, elegáns és szemet gyönyörködtető, harmonikus fedésképet alkot a tetőn. E cserép gondos és átgondolt fejlesztési munka eredménye, miközben megmaradt a reformcserepekre jellemző klasszikus, tiszta vonalvezetés és a lágy ívek, valamint a kiváló műszaki megoldásokat kínáló oldal- és fejbordák.

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

A natúrvörös cserép mellett Nuance engóbozott rézvörös, borvörös, vöröses barna, sötétbarna, szürke, palaszürke és fekete színek közül választhatunk, ami az Optima színválasztékának eleganciájára és harmonikusságára utal, de ezeken kívül üvegmázas változatban is elérhetők.

 

Balance – a vidám fedéskép

A jellegzetes lendületes hullámformájú, látványos formatervezésű, magyar gyártású tetőcserép sima, selymes felülettel rendelkezik. Bár a cserép mérete nagy (323×500 mm), ennek ellenére kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas, mint nagy tetők fedéséhez. A Balance olyan, körülbelül 8,4 db/m2 anyagigényű cserép, amely kitűnő minőségű, feltűnően szép és az ár/érték arány tekintetében is mértékadó. Fodros formája vidám, hangulatos fedésképet mutat. Natúrvörös, téglavörös, rézvörös, borvörös, barna, palaszürke, fekete és matt fekete – a Balance világos és sötét színekben egyaránt elérhető.

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

E tetőcserép 2009-ben elnyerte a Construma Újdonság díját.

 

Rapido – a dinamikus és erős cserepek képviselője

A magyar gyártású Rapido megaméretű, szögletes tetőcserép erős megjelenést közvetít: dinamikus, határozott, robusztus fedésképet alkot a házon. Fekete, matt fekete, borvörös, barna, téglavörös, rézvörös és natúrvörös cserép – a Rapido a dinamikus és élénk színskálát képviseli.

Sokféle fedéskép, azonos esztétikai élmény

A Rapido esetében a cserépszükséglet mindössze 8,1 db/m², amit a kettősbordájú sajtolt tetőcserép látszólag robusztus mérete eredményez. A bordázott felület, a kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel és kondenzvíz-bordák maximális védelmet nyújtanak a csapadékkal szemben.

 

Megacserepek különböző környezetben

A kisméretű, hagyományos, hódfarkú formákkal szakító sajtolt cserepek gyártása a 19. század első felében indult. Mára a teljesen megszokott látványt nyújtó úgynevezett nagyméretű, sajtolt cserepek gyártása egyes magyar gyártóüzemekben is olyan műszaki színvonalat ért el, mint amit bármely hightech fogyasztási cikktől elvárunk. A gyártástechnológia a legváltozatosabb felületi kialakítást teszi lehetővé, így a legváltozatosabb fedésképek – szögletesebb formák, kisebb és nagyobb hullámok – hozhatók létre.

E tetőcserek alsó kialakítása átgondolt tervezés során jött létre, amely a cserepeket kimondottan alkalmassá teszi tetőfelújításokhoz. Ezek a cserépformák akár modern lakóparkban, új építésű családi házakon is megállják a helyüket, sőt mára történelmi környezetben is teljesen elfogadott megoldást nyújtanak.

www.creaton.hu

akcio.creaton.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo