2011. április 19.

Mobil árvízvédelmi eszközök ajtók, ablakok lezárásához

Mobil árvízvédelmi eszközök ajtók, ablakok lezárásához

Árvízveszélynek kitett objektumok vagy területek hatékony védelmére szolgálnak a Prefa mobil árvízvédelemi eszközei: a speciális alumíniumprofilok alkalmasak ablakok, ajtók vagy kapuk lezárására, valamint a partközeli vagy azzal határos területek védelmére. A könnyű és jól tárolható, gyorsan és egyszerűen szerelhető rendszer bármikor bevethető.

A Prefa védőrendszer telepítése minimális előzetes munkálatot igényel: mindössze rögzítőprofilokat, illetve padlóhüvelyeket kell a teherbíró alapban fixen rögzíteni. Árvízveszély esetén csak a beépített tömítésekkel ellátott speciális gátgerendákat kell becsúsztatni a rögzítőprofilokba vagy a rögzítőoszlopokba.

A gátgerendák védőfalként történő felépítése nútféderes rendszerben történik. A gerendák egy feszítőelemmel felülről rögzítendők, megakadályozva ezzel a felúszást. Áradáskor – a vízszint emelkedésével – a gátgerendák megtelnek vízzel, ezáltal tovább nő a fal stabilitása. A gátgerendák szigeteléséről cserélhető, speciális szivacsgumi tömítések gondoskodnak. A védőfal hossza tetszés szerint növelhető és a szükséges magassághoz igazítható (a már meglévő védőfalak vészhelyzetben még magasabbra emelhetők).

 

Mobil árvízvédelmi eszközök ajtók, ablakok lezárásához

 

A gátgerendák, a rögzítések és a feszítőelemek alumíniumból készülnek, mivel ez a szerkezeti anyag számos előnnyel rendelkezik: törésálló, rozsdaálló, könnyű, időjárásálló, és nem igényel karbantartást. Minden egyes alkatrész rendelhető a homlokzattal megegyező színben. A Prefa széles választékban kínál tartozékokat a rendszerhez: profil- vagy hüvelyburkolatokat, tartókat a tároláshoz, cseretömítéseket stb.

 

Mobil árvízvédelmi eszközök ajtók, ablakok lezárásához

 

Objektumvédelem

Az alumíniumból készülő speciális gátgerendákkal gyorsan lezárhatók az ablak-, ajtó- és kapunyílások, melyeken áradáskor könnyen betörhet a víz. A rögzítőprofilokat a tartófalba, a fal mögé vagy elé kell fixen beszerelni. Bevetéskor a gátgerendákat mindkét oldalon be kell csúsztatni a rögzítésbe, és felülről rögzíteni a feszítőelemmel. A könnyű és robusztus speciális profilok hatékony objektumvédelmet tesznek lehetővé. A rendszer gyorsan bevethető, könnyen tárolható, és azt nagyon kis erőkifejtéssel, szükség esetén egy személy is felszerelheti.

 

Tájvédelem

Az árvízveszélynek kitett objektumok vagy területek (bejáratok, közutak, földutak stb.) védelme védőfalakkal történik, amelyek a nyílt terepen elhelyezett padlóhüvelyek segítségével állíthatók fel. Ezek az árvíz elleni védőfalak akár új létesítményként, akár meglévő gátak megemelésére is felhasználhatók. Bevetéskor a rögzítőoszlopokat (támaszokat) a süllyesztett padlóhüvelyekben kell rögzíteni, majd be kell csúsztatni a gátgerendákat. A rögzítőoszlopok később könnyen eltávolíthatók, és a padlóhüvelyek lezárhatók fedőlappal. A védőfal magassága bármikor hozzáigazítható a vízálláshoz.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog