2011. augusztus 18.

Hajlított formák, láthatatlan rögzítések – felületkialakítások alumíniumprofilokkal

Hajlított formák, láthatatlan rögzítések – felületkialakítások alumíniumprofilokkal

Gyakori igény az épületek háromdimenziós, hajlított, szabadon alakított formákkal történő díszíthetősége, amire az új Prefa Pinical kiváló lehetőséget nyújt: a sima, tömör és háromdimenziós kialakítású felületek hézagmentesen vagy peremátlapolások nélkül helyezhetők el.

A tetőkre és homlokzatokra, vagy akár beltéri alkalmazásokra is kitűnő megoldást nyújtó Prefa Pinical burkolatrendszer kiváló minőségű hengerelt alumíniumprofilokból áll, melyek szerelt állapotban hézagmentes felületet képeznek. A profilok meghajlítását már a gyártócsarnokban elvégzik: a pontos tervek alapján speciális program számítja ki az egyedi profilok kialakításához szükséges lépéseket, majd a kifejezetten erre a célra kifejlesztett gépeken elkészülnek a profilok.

Hajlított formák, láthatatlan rögzítések – felületkialakítások alumíniumprofilokkalHajlított formák, láthatatlan rögzítések – felületkialakítások alumíniumprofilokkal

A lemezek egymáshoz, illetve épülethez való rögzítése nem látható módon történik: az alumíniumprofilokat egymásba akasztják és rácsavarozzák a keretszerkezetre. Az egyszerű, tartós és praktikus rendszerrel építészetileg rendkívüli felületformák alakíthatók ki. Az egyedi kialakíthatóságot tovább segíti, hogy a Prefa Pinical bármely RAL-színre fényezhető. A burkolatrendszer alapanyagából adódóan is jelentős előnyöket nyújt: az alumínium könnyű és egyszerűen alakítható, ennek ellenére rendkívül stabil, nem rozsdásodik, ezáltal karbantartást sem igényel. Mindemellett a környezetvédelemre irányuló elvárásoknak is megfelel, hiszen az alumíniumlemezek 100 százalékig újrahasznosíthatók.

Hajlított formák, láthatatlan rögzítések – felületkialakítások alumíniumprofilokkal

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo