2011. október 13.

High-tech kerámia tetőcserepek minden hajlásszögre

High-tech kerámia tetőcserepek minden hajlásszögre

Bármilyen stílusú, akár alacsony hajlásszögű, mediterrán hatású vagy tetőtér-beépített lakóépületek, társasházak tetőkialakításához látványos és gazdaságos megoldást kínál a Creaton 21. századi technológiával előállított, extra méretű Balance és Rapido tetőcserép-családja.

Mind az építészek, mind a tetőfedők, illetve a megrendelők körében egyre kedveltebbek az extra nagy méretűnek számító kerámia tetőcserepek, amelyek a gyors beépíthetőség mellett szép és egyedi tetőlátványt is nyújtanak. A kiemelkedően színtartó, téglavörös, rézvörös, barna, palaszürke, fekete, természetes vörös és tarkára égetett cserepek utólagos kezelés, kémiai anyagok felhasználása nélkül készülnek.

 

High-tech kerámia tetőcserepek minden hajlásszögre

 

Balance – kiváló ár-érték arány, látványos megoldások

A Balance tetőcserép nagy (323x500 mm) méretéből adódó anyagigényével (8,7 db/m²) gazdaságos, kiváló ár-érték arányú tetők építését teszti lehetővé. Egyedi kialakítása és a kettős horonnyal biztosított vízelvezetés miatt alátéthéjazattal (tetőfóliával) már 12 fokos tetőhajlásszög esetén is biztonsággal alkalmazható. A jellegzetes, lendületes hullámformájú, látványos formatervezésű tetőcserép sima, selymes felületű. Nagy mérete ellenére kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas, mint nagy tetők fedéséhez.

 

High-tech kerámia tetőcserepek minden hajlásszögre

 

Körültekintő elemkialakítás – tökéletes védelem

Az öt darab speciálisan kialakított és különösen erőteljes bordázattal rendelkező cserepek labirintus-technikával készített oldalhornyolása nagy szélnyomás esetén is megakadályozza a víz behatolását a fedés alá. A szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm eltolhatóságot tesz lehetővé a léctávolság kiosztáshoz történő optimális illeszkedés érdekében. Az átfedés húzott állapotban is megbízhatóan megmarad, mivel az alsó horony bordázata messze a fedőhorony fölé van vezetve, így mindez nagy rugalmasságot enged a tetőhajlásszögek kiválasztásában. A gyors fedést elősegíti a termék méretéhez képest magas eltolhatósági tartomány is: a fedési hosszúság 405–430 mm, míg a fedési szélesség 270–275 mm között változtatható. Az erőteljes támasztóbordák gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásért a három stabil akasztófül felelős. A termék a normál követelményekhez képesti háromszoros biztonság mellett fektetési előnyöket is kínál (például a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatoknál és éleknél). A Balance tetőcserép 2009-ben elnyerte a Construma Újdonság díját.

 

Rapido – robusztus megjelenés, egyedi fény-árnyék hatás

A Rapido kettősbordájú hornyolt tetőcserép anyagszükséglete nagy méretéből adódóan mindössze 8,1 db/m². A Balance tetőcseréphez hasonlóan a jellegzetes hornyolási technika, a hátoldali támasztóbordák és három akasztófül gondoskodik a biztonságos függesztésről. A kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk-kialakítás miatt a Rapido biztonságosan rögzíthető, míg a fejhorony-rész nagy eltolhatósági tartománya minden tetőfedésnél maximális rugalmasságot biztosít, aminek tetőfelújításoknál különös jelentősége lehet. A kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel, a bordázott felület és a kondenzvíz-bordák maximális védelmet nyújtanak a csapadékkal szemben.

(x)

www.creaton.hu

hírlevél-feliratkozás

épjog