2013. május 07.

Hőszigetelés** és tartós penészmentesítés* egyszerűen: festéssel

Hőszigetelés** és tartós penészmentesítés* egyszerűen: festéssel

A Protektor festékbevonat nanotechnológiás anyag, ami beltérben és kültérben egyaránt, sőt, tetőre, fára és fémre is alkalmazható.

A festékrendszer nanotechnológiás 20-120 µm átmérőjű vákuumizált üvegkerámia-gömböket tartalmaz, amik hőtükör felületet képeznek hősugárzás bizonyos mértékű visszaverése által. 

Hőszigetelés és tartós penészmentesítés egyszerűen: festéssel

 

Hogyan lehetséges ez?

A Protektor bevonatnak köszönhetően télen a meleg nem csak a fűtőtest felől érkezik, hanem a falak is visszaverik, így a pontszerű fűtéssel ellentétben mindenfelől sugárzó hőt érzékelhetünk. Azaz a beltéri hőeloszlás egyenletesebb lesz.

Hőszigetelés és tartós penészmentesítés egyszerűen: festéssel

Ez független orvosi vélemények szerint egészségesebb is, illetve a hővisszaverésnek köszönhetően egyenletesebbé válhat a belső légtér hőmérséklete. Alacsonyabb fűtési szinten akár jobb hő- és komfortérzet érhető el (vásárlói visszajelzések alapján).

Megismerem a Protektor hővisszaverő bevonatrendszert beltérben>>

 

Mennyibe kerül a beltéri hővisszaverő bevonat? A következő linken lévő kalkulátor segítségével komplett árajánlatot küldünk Önnek: Protektor beltéri árkalkulátor >>

 

Mire jó még a Protektor vákuumizált kerámiát tartalmazó bevonat?

A hővisszaverésen alapuló hatás mellett számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a Protektor hőszigetelő festékbevonat. Könnyen kezelhető: ecsettel, hengerrel, szórással felhordható, és színező pasztával színezhető (bizonyos feltételek mellett), akár egy hagyományos festék.  Diffúzióképességének köszönhetően nem zárja le a falak természetes szellőzését.

Hőszigetelés és tartós penészmentesítés egyszerűen: festéssel

A speciális kötőanyaga kiváló hajszálrepedés-gátló tulajdonsággal rendelkezik, illetve a már meglévő hajszálrepedéseket is áthidalja (nagyobb repedések előzetes szakszerű javítása szükséges!).

Megismerem, hogyan működik kültérben a Protektor festékrendszer >>

 

Mire figyeljünk kerámia tartalmú festék vásárlása során?

A Protektor bevonatrendszer által nyújtott kimagasló előnyök:

  • 5000 óra tesztelt UV és időjárási hatásokkal szembeni ellenállóság, gyártói vélemény szerint ez az öregbítéses teszt évtizedes időjárási hatással egyenértékű.
  • A festékrendszer 0.000 g/L a VOC- (illékony káros anyag) tartalma.
  • Nem gyúlékony a beltéri bevonat (A2-es besorolás).
  • A német gyártó 1989 óta foglalkozik speciális védőbevonatok gyártásával, és a legmagasabb német és nemzetközi előírásoknak felel meg a gyártási technológia, ezt bizonyítja az ISO minősítés is.
  • Számos neves intézet (pl. TÜV, ILF, BTI ... stb.) minősítésén, vizsgálati eredményein kívül a vásárlói vélemények is igazolják a Protektor festék hatékonyságát.

„Házunkat kívülről a Protektor hőszigetelő festékkel festettük le. Rendkívül tetszetős, nagyon szép lett. Mértük a ház energiafelhasználás változását és hozzávetőlegesen 16-20% energia-megtakarítást tapasztaltunk, az energiaárakat és a környezeti változásokat is megpróbálva figyelembe venni."  – Barlai Lajos építészmérnök és kivitelező, Kaposvár

Meg szeretné tudni, mennyibe kerül a Protektor kültéri hő visszaverő festékrendszer? Az alábbi adatok kitöltése után komplett árajánlatot küldünk Önnek:

További információ a Protektor kerámiatartalmú festékrendszer magyarországi kizárólagos forgalmazójának weboldalán: http://thermofestek.huu/ 

* FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés-gátlásáról: A   Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés  újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt. 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog