2013. június 10.

Tetőtéri ablakok hőszigetelt beépítése

Tetőtéri ablakok hőszigetelt beépítése

A tetősíkablakok beépítésekor a tetőszerkezethez való vízzáró csatlakoztatáson túl a megfelelő hőszigetelésről is gondoskodni kell. Minél hatékonyabb az ablak hőszigetelése, annál nagyobb az energiamegtakarítás. A tetősíkablakok hőszigetelt beépítésére a Fakro egy univerzális rendszert kínál.

Az univerzális rendszer EHV-AT Thermo hőszigetelő burkolókeretből, valamint XDK hőszigetelő csatlakoztatási csomagból áll. Az EHV-AT Thermo burkolókeret a tetőablakot a tetőlécek feletti részén hőszigeteli. Belső felületén az ablaktokhoz szorosan illeszkedő, rendkívül jó λ együtthatóval rendelkező hőszigetelő anyagot tartalmaz, így sajátos hőszigetelő keretet képez az ablak körül, jelentősen javítva a hőátbocsátási értéket.

Az XDK csatlakoztatási csomaggal (XDP+XDS) gyorsan és egyszerűen alakítható ki az ablak körül a tetőszerkezet párazáró, illetve páraáteresztő rétegéhez való csatlakoztatás. A tető külső síkja felől a páraáteresztő tetőfóliából és birkagyapjú hőszigetelő anyagból álló XDP fóliagallér a csatlakoztatás mellett a hőszigetelésről is gondoskodik – a speciálisan impregnált, tömbösített és kötegelt birkagyapjú nagy sűrűséggel és rugalmassággal rendelkezik, így megfelelő hőszigetelést biztosít az ablak körül. Az XDS párazáró fóliagallér a helyiség felől akadályozza meg a hőszigetelő anyag átnedvesedését.

Tetőtéri ablakok hőszigetelt beépítése Tetőtéri ablakok hőszigetelt beépítése

Az energiatakarékos Fakro termékek komplex megoldást nyújtanak a hőveszteség, ezzel együtt a fűtési és hűtési költségek csökkentésére.

 

Extra hőszigetelő képességű billenő ablak

Az FTT Thermo tetőtéri ablak a passzívházas építészet követelményeinek figyelembevételével kifejlesztett nyílászáró: speciális, innovatív szerkezete kiváló hőátbocsátási paramétereket, ezáltal jelentős hőenergia-megtakarítást eredményez. EHV-AT Thermo hőszigetelő burkolókerettel beépítve Uablak=0,58 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkezik, így hőszigetelés szempontjából a legmagasabb kategóriába tartozik a tetőtéri ablakok kínálatában.

Az edzett külső és P2A osztályú ragasztott (biztonsági) belső üveggel készülő üvegezés speciálisan illeszkedik az ablakszárny megvastagított szerkezetébe, csökkenti a hőhidak kialakulásának veszélyét. A 15–70° közötti hajlásszögű tetőkbe építhető ablak négyszeres, rugalmas TPE anyagú tömítéssel készül; a kilincsfogadó nélküli, egyedi zárszerkezet speciális reteszei a kilincs elfordítása után az ablaktok oldalaiba záródnak. Ennek köszönhetően az FTT U6 és FTT U8 ablakok hangszigetelési együtthatója Rw=38 dB, jelentős védelmet nyújtva a külső zajokkal szemben is.

 

Tetőtéri ablakok hőszigetelt beépítése
U8 háromkamrás üvegezés (Uüveg=0,3 W/m2K) – a német Passivhaus Institut tanúsítványával rendelkező ablak

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog