2017. május 29.

Kívül-belül használható gipszkarton elemek, különleges igényekre is

Kívül-belül használható gipszkarton elemek, különleges igényekre is

Pest városrekonstrukciójának egyik legnagyobb lélegzetvételű projektje a Corvin Sétány, ahol a negyedik tömbnél kívül-belül egyaránt a Siniat gipszkarton termékeket használta a kivitelező.

 

Józsefváros egyik leglerobbantabb része volt egykor a Práter utca és környéke, ahol most 22 hektáros területen társasházak, irodák, látványos közterek, üzlethelyiségek épülnek sorra 2006 óta. Életre kelt a terület. A befektetés létjogosultságát az eltelt évek igazolták, nem csak az ingatlanpiac oldaláról. A terület rehabilitációja látványos, élhető új városrészt teremtett a már igen rossz állapotban lévő önkormányzati lakások helyére.

Itt adták át 2017 elején a Corvin sétány 4 épülettömbjét, amelyen alvállalkozóként vett részt a HT Construct Kft. A cég az elmúlt években olyan nagy projektek kivitelezésén dolgozott, mint a debreceni Kenézy Gyula kórház mőgyógyászata vagy a nyíregyházi Continental Arena felújítása; ezeken szintén a Siniat szárazépítési rendszer legkülönbözőbb termékeivel dolgoztak. Így például a Continental Arenanál, ahol az egyes szerkezeteknek fokozott műszaki követelményeknek kellett megfelelniük, összesen 3500 m2 falszerkezeten végeztek beltéri gipszkarton munkákat vagy helyeztek el NIDA Aku akusztikus kazettás álmennyezeti elemeket. A piacon fellelhető kazettás gipszkarton lapok közül azért esett a választás a Siniat termékekre, mert azok – magas hangelnyelő képességük mellett – UV védelemmel ellátottak, és nem utolsó sorban szabálytalan kerek perforációjukkal látványos felületek képzésére alkalmasak.

Kívül-belül használható gipszkarton elemek, különleges igényekre is

 Kívül-belül használható gipszkarton elemek, különleges igényekre is

„A Siniat új márkaként jelent meg a piacon, és olyan rendszert kínált, ami kedvező ár mellett megfelelő műszaki héttérrel rendelkezik. Fontos volt továbbá a magyar kereskedelmi csapat által a kivitelezés során kínált műszaki támogatás" – mondta Hösch Tibor ügyvezető az elmúlt években a Siniat termékekkel szerezett tapasztalatáról. A Corvin sétány esetén nemcsak a „szokásos" beltéri szárazépítési rendszereket (por termékek és gipszkarton lemezek, profilok), hanem a Siniat kínálatában szereplő NIDA Hydro lemezeket is használták összesen 1400 négyzetméternyi falfelületen. Ezek újszerűsége kültéri használatukban rejlik, hiszen a Hydo gipszkarton lapok üvegszál alapú bevonata vízállóvá teszi azokat, így kiválóan használhatóak voltak a kültéri dobozok burkolására az ereszek alatt. Egyedi kialakítású magja csökkenti a víz felszívódását és növeli a tűzállóságot és kiküszöböli a penészképződést. A kivitelezés az év elején befejeződött, a műszaki átadás megtörtént, és a HT Construct Kft. szakembergárdája jelenleg a nagytarcsai ipari parkban épít 6000 négyzetméternyi bérleményelválasztó tűzgátló falat Siniat gipszkarton termékek felhasználásával.

A szárazépítési rendszerek piacán 2012-ben bevezetett új márka ugyan a Siniat, de tulajdonképpen az Etex Csoport felvásárlás útján jutott hozzá – innen nézve a Siniat nem új piaci szereplő, mert a szárazépítés terén a Lafarge évtizedes tapasztalatára és szaktudására alapoz. Itthon a komplett NIDA szárazépítési rendszer megtalálható: a gipszkartonoktól, fémprofiloktól, rögzítő elemektől, fali­ és mennyezet tartozékoktól a ragasztó és glettelő gipszekig.

További információ >> 

(X)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo