2013. április 08.

Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással

Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással

Bővült a Knauf Insulation műszaki szigeteléseinek kínálata: a drótfonatos paplanok, magas hőmérsékleten alkalmazható szigetelőtáblák, lamellás paplanok, zajcsillapító táblák mellet már tekercselt kőzetgyapot csőhéjat is kínál a cég, mely sima (IPS 620) és alukasírozott felülettel (HPS 035AluR) is kapható.

A fűtő- és klimatizációs csővezetékek szigetelésére szolgáló új csőhéjak úgynevezett tekercselt eljárással készülnek, amivel simább felület és jobb hőszigetelő képesség érhető el. A Knauf Insulation műszaki termékei az energiahatékonyság, a tűzvédelem és a zajcsökkentés lehető legjobb kombinációját kínálják.

 

Csőre pattintható kőzetgyapot szigetelőhéj

Az IPS 620 tekercselt, koncentrikus szálelrendezésű, csiszolt felületű kőzetgyapot csőhéj fűtő- és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére alkalmas. Maximális üzemi hőmérséklete 620 °C. A termék A1 tűzállósági besorolású (nem éghető). A minimális gyártási tűréseknek köszönhetően nagyon jó méretpontosságú. A csőre való felhelyezés megkönnyítése érdekében egyik oldalán hosszirányú hasíték található (a szemközti oldalon félig vágva). Az IPS 620 csőhéj az EN 14303 és a VDI 2055 szabványok összes kritériumának megfelel.

Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással

Méretek:

  • belső átmérő: 15–219 mm;
  • szigetelés vastagsága: 20–100 mm;
  • hosszúság: 1200 mm.

 

Erősített burkolatú csőhéj

A HPS 035 AluR ásványgyapot csőhéj tekercselt, koncentrikus szálelrendezésű, nem éghető kőzetgyapot csőszigetelés kifejezetten hőszigetelési célokra. Jó zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Fűtő- és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére ajánlott. A termék burkolata üvegszállal erősített alumíniumfóliából készült, és hosszanti irányban öntapadó zárócsík található rajta. A kivételesen alacsony hővezetési tényezőnek, a méretpontos formának és a koncentrikusságnak köszönhető optimális hőszigetelő tulajdonságairól a modern előállítási technológia gondoskodik. A HPS 035 AluR csőszigetelés a CE-jelölés alapfeltételeként az EN 14303 harmonizált termék szabvány valamennyi követelményének megfelel. Fűtési vagy épületgépészeti vezetékeken alkalmazva a termék hővezetési tényezője 40 °C középhőmérsékleten 0,035/0,036 W/mK (EnEV szerint).

Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással

Méretek:

  • belső átmérő: 15–219 mm;
  • szigetelés vastagsága: 20–105 mm;
  • hosszúság: 1200 mm.

Az IPS 620 és a HPS 035 AluR csőhéjak csomagolását a szokásos építkezési helyszíneken történő alkalmazáshoz optimalizáltak. A kívánt hosszúságra vágás, a csőhéj felhelyezése és az összeillesztés a hagyományos eszközökkel egyszerűen kivitelezhető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog