2022. december 02.

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

A 2008 óta működő, hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek gyártásában és szerelésében a magyar piacon meghatározó szerepet betöltő Colt Hungária Kft. – 2022. október 1-jétől immáron Autent Solutions Kft. cégnévvel – lemezmegmunkáló üzemmel bővíti tevékenységét. A közel 200 millió forintos beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretéből megítélt 138 266 646 forintos támogatásával valósulhat meg, az 1 700 fős Hajdú-Bihar megyei Zsákán.

Az energiafelhasználásának közel 50 százalékát napelemes rendszerrel fedező, környezetbarát lemezmegmunkáló csarnok 2023 július végére készülhet el a Hajdú-Bihar megyei 1 700 fős nagyközségben, Zsákán. A fejlesztésnek két fontos oka volt: ügyfeleinek minél hatékonyabb és gyorsabb kiszolgálása érdekében az Autent Solutions saját gyártóüzem építésével kívánja optimalizálni működését, emellett azonban fontos a gyártó számára a környékbeli piac is: az üzemben az építőipari kivitelezésekhez hasznos, általános lakatosipari munkákat is el fognak látni. A „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések” pályázat segítségével megvalósuló lemezmegmunkáló csarnok-projekt alapkőletételére 2022 júliusában – akkor még Colt Hungária Kft. néven – egy kétnapos családi hétvége keretei között került sor.

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

Az eseményen Csordás Zoltán, a cég tulajdonosa és ügyvezetője felhívta a figyelmet a terület fejlesztésének fontosságára is, ám a döntésben fontos, személyes motivációja is szerepet játszott. A cég működését meghatározó tulajdonos személetére több mint egy évtizede jellemző, és így a cég működésében is kiemelt szerepet tölt be, a társadalmi felelősségvállalás. Évről évre segítik orvosi műszerek megvásárlásával a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt és évente többmillió forintnyi készpénz és termékfelajánlással járulnak hozzá a Várépítő pályázat égisze alatt gyermekintézmények megújulásához.

Ez a felelős gondolkodás természetesen a mostani beruházás helyszínének kiválasztása során is tetten érhető. Csordás Zoltán, a cég tulajdonosa ugyanis a környékről származik, így eredetileg az alig több mint 1 000 lelket számláló Furta községben tervezte az üzem felépítését. Végül azonban szülőfalujában, Zsákán kapott építési engedélyt, ahol az 4-6 helyi munkavállaló és családjaik megélhetését fogja a jövőben biztosítani.

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

A Colt számára kiemelten fontos, hogy ügyfelei számára optimális és költséghatékony épületgépészeti megoldásokat kínáljanak. Az optimalizált gyártást és kiszolgálást tartjuk szem előtt a saját működésünk során is. Ennek egyik lépése volt a karbantartási munkák kiszervezése az Autent Hungária Kft.-be és ennek a folyamatnak a része a most megvalósuló üzem is” – mondta el Csordás Zoltán. „Az alapkő letételen pedig nagy örömmel láttuk vendégül munkavállalóinkat, a „Colt-család” tagjait, akiknek jövője szempontjából is jelentős lépés a beruházás megvalósítása. Nálunk a gazdaságossági szemlélet soha nem nélkülözheti az emberi hozzáállást – ezt fogjuk erősíteni a jövőben is.”

Lemezmegmunkáló üzemmel bővít az Autent Solutions

 

Háttérinformáció

A mára több, mint 75 országban jelen lévő hő- és füstelvezető megoldásokkal, légkezelő rendszerekkel, hűtő-fűtő berendezésekkel és árnyékolástechnikai rendszerek tervezésével és beépítésével foglalkozó angliai székhelyű Colt Csoport 1931-ben alakult. A Colt Hungária Kft. elnevezése 2022. október 1-től Autent Solutions Kft. 2022. december 31-ig még a nemzetközi Colt kizárólagos magyarországi képviselőjeként, 2023. január 1-től pedig az Autent Solutions nem egy cég, hanem több neves európai gyártó minőségi termékeinek képviseletével folytatja a tevékenységét, majd a csarnok elkészültét követően gyártóként is megjelenik a piacon. A jelenleg itthon 14 munkavállalót foglalkoztató vállalat 14 éve segíti környezettudatos műszaki megoldásokkal a hazai építési piac számos területét.

www.autentsolutions.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog