2014. július 28.

Már fizetni kell az e-napló használatáért

Már fizetni kell az e-napló használatáért

2014. július 1-jét követően már fizetni kell akkor, ha elektronikus építési naplót kötelező vezetni az adott beruházáshoz. Az általános építmények (a nem sajátos építmények) tekintetében határozott meg a kormány egy úgynevezett rendszerhasználati díjat, amelyet az e-építési napló készenlétbe helyezését megelőzően kell megfizetni. A  díj összege a számított építményértéktől függ.

A bevezetését követő nyolc hónap elteltével már nem lehet ingyenesen használni az elektronikus építési naplót – olvasható az Építésijog.hu portálon.. A kormány döntése értelmében 2014. július 1. napjától az e-építési napló készenlétbe helyezését megelőzően rendszerhasználati díjat kell fizetni. A rendszerhasználati díj teljesítése nélkül a Lechner Lajos Tudásközpont Területi, Építésügyi, Örökségvédelmi és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (LLTK) nem helyezi készenlétbe az e-építési naplót az építtető részére. A fizetendő díjról már 2014. márciusában megszületett a döntés, de csak most lépett hatályba az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról, valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról szóló 313/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet kiegészítése.

További részletek itt olvashatók:
http://epitesijog.hu/figyelo/1617-fizetni-kell-az-e-epitesi-naplo-hasznalataert

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog