2021. szeptember 01.

Minőségi, innovatív szigetelési megoldások

Minőségi, innovatív szigetelési megoldások

A hőszigetelés kiemelten hosszú távra szóló, többszörösen megtérülő befektetés – egy költséges beruházás, amit egyszer, de jól kell elvégezni. Mindennek két kritikus pontja van: a jó hőszigetelő anyag választás és a minőségi kivitelezés.

Az elmúlt években megfigyelhető a homlokzati hőszigetelő kőzetgyapot termékek népszerűségének emelkedése, és az alkalmazott vastagságok növekedése. Míg 10 éve a 10 cm vastagságú hőszigetelés még kuriózumnak számított, ma már 15 cm vastagság az általános, és nem ritka a 20 cm vastag hőszigetelő réteg sem.

Minőségi, innovatív szigetelési megoldások

A Knauf Insulation ajánlása szerint: ha hőszigeteljük a homlokzatot, legalább 15 cm vastagságú anyaggal tegyük. A 10 cm és a 15 cm vastagságú alapanyag ára közötti különbség elhanyagolható tényező a komplett kivitelezés összköltségéhez képest, hosszabb (lehetőleg hőhídmentes) dübelekre van szükség, de minden egyes költségtényező ugyanúgy felmerül egy 5 cm vastag és egy 20 cm vastag hőszigetelés kivitelezése közben (ragasztó, vakolat, állvány, szakmunka stb.), miközben zongorázni lehet a különbséget az energetikai előnyökben, az ingatlan értéknövekedésében, a komfortérzetben, a környezetvédelmi előnyökben.

Minőségi, innovatív szigetelési megoldások

A homlokzat mellett a tetőtér szigetelése is erősen ajánlott, hiszen a szarufák közötti/alatti, vagy a padlásfödém hőszigetelésével további 25% – amúgy elpazarolt hasznos – energia spórolható meg. Ha nem áll rendelkezésre üveggyapot tekercs vagy táblás anyag, a fújható üveggyapot nyújt korszerű, modern, tiszta és rendkívül hatékony hőszigetelési megoldást.

Minőségi, innovatív szigetelési megoldások

A fújható üveggyapot kötőanyagot nem tartalmazó, a célterületre speciális befúvógéppel juttatott anyag, mellyel egy 100 m2-es lakóépület tetőtere – a kor energetikai követelményértékeinek megfelelve – egy nap alatt szigetelhető. A befúvást erre a munkára kiképzett szakkivitelezők végzik, akik kiválasztásában cégünk segítséget tud nyújtani a kedves érdeklődőknek.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo