2021. szeptember 27.

Multifunkcionális csarnok – Budapest, IX. kerület

Multifunkcionális csarnok – Budapest, IX. kerület

A csarnok a 2022-es Kézilabda Európa Bajnokságra épül, és mivel multifunkciós csarnok, az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal, méretekkel, kialakításokkal rendelkezik. A későbbiekben kosárlabda-, röplabda-, jégkorong- és teniszmérkőzéseket, korcsolyasport eseményeket, illetve bizonyos lovas- és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne. Mindezek mellett nagykoncertek, rendezvények, kiállítások helyszínéül is szolgálhat.

Bármely eseményt nézzük, a teremakusztika mindegyiknél fontos szempont, ezért már a tervezéskor kiemelten odafigyeltek a megfelelő hangelnyelő anyagok kiválasztására és a fenntarthatóságra. Így esett a választás a Hearklith A2 25 mm + 50 mm kőzetgyapot termékekre.

A Knauf Insulation Kft. által a Zalaegerszeg melletti gyárban előállított, akusztikai célra alkalmazható fagyapot táblákat a mennyezetre betoncsavarokkal szerelték fel. A 25 + 50 mm vastagságú laptermékek rendkívül jó hangelnyelési értékkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a célra.

Multifunkcionális csarnok – Budapest, IX. kerület

Az esztétika is fontos szempont volt, így a terméket a gyártás során AK01-es élképzéssel látták el. A fekete színű táblák elegáns megjelenésűvé teszik a termet.

Multifunkcionális csarnok – Budapest, IX. kerület

A Heraklith fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehércement kötőanyaggal, 2000×600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek. A lapok festhetők – a gyári fehér festés, illetve élképzés választható opció. A lapok természetes megjelenésüket a látható fagyapot szerkezetből adódó fahatásnak köszönhetik. Beépítésük egyszerű, nincs szükség különleges szerszámokra, vagy speciális ismeretekre, különleges szaktudásra, könnyen és egyszerűen rögzíthetők.

Multifunkcionális csarnok – Budapest, IX. kerület

 

A Heraklith fagyapot lapok főbb jellemzői:

  • kémiailag semleges (nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal),
  • könnyen a kívánt méretre és formára vágható,
  • mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló,
  • igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető,
  • kiváló idő- és időjárásállósággal rendelkeznek.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog