2021. március 16.

Munkahelyeket, irodaházakat mutat be a Metszet 2021/1. száma

Munkahelyeket, irodaházakat mutat be a Metszet 2021/1. száma

Az év első lapszámában munkahelyekkel foglalkozunk. Az irodaházak mellett egy szobrászműhely is helyet kapott.

Miután hosszabb ideje minden a közösségi munkahelyekről, a közös térben bérelhető íróasztalokról, az egyterű irodákról szólt, egy évvel ezelőtt – utasításra, hirtelen – mindenki bezárkózott a saját otthonába, és olyan környezetben próbálja elvégezni a munkáját, amit eredendően egyáltalán nem erre terveztek. Teszik és tesszük ezt több-kevesebb sikerrel, változó hatékonysággal.

Egy évvel a nagy bezárkózás után itt az ideje, hogy átgondoljuk, mit jelent az irodaház a járványhelyzet tükrében, és vajon hogyan fog ez változni a jövőben. 

Címlapra az Agora Budapest épületei kerültek. A Finta Stúdió munkáját Hartvig Lajos cikkéből ismerhetjük meg. További hazai példák két budapesti és egy debreceni projekt: az ABC irodaház A épülete, a Salétrom utcai Loffice közösségi irodaház, és a Richter Gedeon új közösségi és irodaépülete.

A külhoni példák között ezúttal egy londoni pub átalakításával és bővítésével létrehozott szobrászműtermet és egy tipikus párizsi régi bérház belső átalakításával és tetőcseréjével kialakított irodát mutatunk be. 

A Zöld Oldalak a jövő irodájával foglalkozik, a Mai szemmel rovatba a Vas megyei Gérce klubháza került, az a_pro rovatban pedig egy modern székelykapu bemutatását és fotóit tekinthetjük meg. 

A Metszet itt előfizethető

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog