Peri03

2017. augusztus 29.

Passzív társasház épül Budapesten

Passzív társasház épül Budapesten

A társasház kiváló példa lesz arra, hogy míg az ingatlan m2 árai nem magasabbak a hasonló társasházakhoz viszonyítva, a lakások rezsije azokénak mégis töredéke lesz. A tervezők már a 2021-es előírásoknak megfelelően tervezték az ingatlant.

Passzív társasház épül Budapesten

Egy ilyen társasháznál a termikus burok nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen nem mindegy, mennyi hő távozik a szerkezeteken keresztül. Ezért terveztek a homlokzatra 20 cm vastagságú, a szálas hőszigetelő anyagokon belül a piacon legjobb lambda értékkel bíró terméket, a Knauf Insulation FKD-N Thermal 0,034-et, amellyel a külső falak hőátbocsátási tényezője U = 0,13 W/m2K lesz. A mélygarázs mennyezetét 12 cm vastag CLT-C1 bevonatos kőzetgyapot lamellel burkolják. A lakások alatti zárófödém 20 cm vastag FKL C1 bevonatos kőzetgyapot hőszigetelést kap.

Passzív társasház épül Budapesten 

Az épületben fal-, mennyezet-, valamint padlófűtést építenek ki az automata légcserélő berendezések mellett, tehát nem kell szellőztetni ahhoz, hogy mindig friss levegő legyen a lakásokban.

Passzív társasház épül Budapesten

Mint látható, hazánkban is elkezdődött a korszerű, komfortos, energiatakarékos társasházak tervezése és építése, ami környezettudatos építési, lakhatási jövő ígéretét hordozza.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog