2022. március 18.

Zajvédelem a sportcsarnokban

Zajvédelem a sportcsarnokban

Sátoraljaújhelyen, a Várhegy nyergében elhelyezkedő Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont sportkomplexumának zajcsillapítását a Weinberg ’93 Kft. és a Rex-Bau Kft. kivitelezte. A sportcsarnokban a küzdőtér fölötti falfelület hangelnyelő borítása – amely egyben dekorációs célokat is szolgál – a Knauf Insulation Tektalan 037/2 anyagából készült, nagyjából 430-440 négyzetméter felületen.

A (fagyapot-kőzetgyapot) kompozit lapokat a beton falszerkezethez lécvázak segítségével, dübelezéssel rögzítették a szakemberek (szakipar: Terra-Korr Kft.). A helyszínen szükséges méretre vágást egyszerű asztali körfűrésszel oldották meg.

Zajvédelem a sportcsarnokban

Zajvédelem a sportcsarnokban

A Tektalan 037/2 fagyapotot MSZ EN ISO 10534-1:2001 szerint vizsgálták. Az eredmények alapján a fagyapot termékek akusztikai jellemzői kiválóak, köszönhetően rostos, porózus szerkezetüknek. A vizsgálatok igazolták, hogy mind a homogén, mind a kompozit táblák jól megfelelnek akusztikai követelmények esetén is. Sportcélú alkalmazásuk támogatására emiatt néhány típusukra labdaállósági vizsgálatokat is végeztek, amelyek szintén kiemelkedő eredményeket mutattak.

Zajvédelem a sportcsarnokban

Első lépésként korábban a Tektalan HS hangelnyelését mérték, majd a termékfejlesztés eredményeként bevezetett Tektalan 037/2 fantázianevű terméket is vizsgálták.

A Tektalan 037/2 főbb jellemzői:

  • kötőanyaga fehér cement,
  • A2 tűzvédelmi minősítés,
  • fózolt élek, a dekoratívabb megjelenés érdekében.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog