2009. október 19.

Tetőterek hőszigetelése üveggyapottal

Tetőterek hőszigetelése üveggyapottal

Széleskörűen alkalmazhatók a sűrű szálszerkezetükből, alacsony hővezető képességükből adódóan kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező Isover üveggyapot termékek.

Az épületek hőszigetelési és akusztikai megoldásaihoz teljeskörű választékot nyújtó anyagok egyszerűen, gyorsan, kevés hulladékképződéssel építhetők be. Az Isover hatékony hőszigetelési megoldásokat kínál lakó-, kereskedelmi és ipari épületek tetőtereinek, külső és belső falainak, valamint födémeinek hőszigetelésére.

A nyereg- és félnyeregtetők, belső térdfalak, koporsófödémek, tetőfelújítások speciális hőszigetelő és páratechnikai anyagai:

• Uniroll-Classic – felhasználható tetőtér-beépítéseknél a szarufák és szelemenek közé, és favázas falakba építve. Rollisol filccel együtt alkalmazva elérhető a 0,15 W/m2K U-érték [λ=0,034 W/mK, λD=0,04 W/mK]. Későbbi szerkezeti mozgások esetén is hézagmentesen kitölti a teret. A szarufák faanyaga miatti hőhidakat figyelembe véve 30 cm-es összvastagság javasolt.

• Rollisol fülesfilc – felhasználható tetőtér-beépítésnél, a párazáró réteg a belső oldal felé legyen. Uniroll filccel együtt alkalmazva gazdaságosan elérhető a 0,15 W/m2K U-érték [λ=0,036 W/mK, λD=0,04 W/mK]. A szarufák faanyaga miatti hőhidakat figyelembe véve 30 cm-es összvastagság javasolt. A gyakorlatban használatos 50/80 mm-es lécezéshez alkalmazható Rollisol 8 cm-es vastagságban is kapható.

• Isover Quattro – nem terhelhető hőszigetelésként második rétegként alkalmazható födémeknél, ferde síkú tetőknél, falaknál, illetve bárhol, ahol 40 cm-es acél bordarendszer előfordul. Felhasználható fa padlószerkezeteknél a párnafák között, favázas szerkezetnél hőszigetelésként, üregkitöltésre és hangelnyelésre függesztett álmennyezetnél. A hőszigetelő filc egyszerűen beépíthető tekercses termék, mely a kitekercselés után nyeri el névleges vastagságát [λ=0,036 W/mK, λD=0,04 W/mK].

• Isover Rio – nem terhelhető, lágy, kasírozás nélküli filc, felhasználható tetőtér-beépítések, kéthéjú falszerkezetek, nem terhelhető födémszerkezetek, könnyűszerkezetes és favázas épületek hőszigetelésére, valamint parketta alatt párnafák közé helyezett hő- és hangszigetelésként. Alkalmas függesztett álmennyezetek és szerelt válaszfalak hő- és hangszigetelésére [λ=0,039 W/mK, λD=0,043 W/mK].

• Isover Domo – a nem terhelhető hőszigetelő filc felhasználható tetőtér-beépítések, kéthéjú falszerkezetek, nem terhelhető födémszerkezetek, könnyűszerkezetes és favázas épületek hőszigetelésére, fapadlóknál a párnafák között, favázas szerkezetű falaknál, nem járható padlásfödémeknél és hézagkitöltésként, illetve hangelnyelő anyagként álmennyezeteknél [λ=0,036 W/mK, λD=0,04 W/mK].

• Vario KM – belső oldali párafékező réteg hőszigetelt ferde tetőkhöz és falakhoz, különösen, ha a külső oldalon párazáró alátétfedés vagy légzárás készül. A Vario KM rugalmasan igazodik a környezeti nedvességhez, és elősegíti a szerkezet kiszáradását.

• Isover Flammex – felhasználható belső oldali párafékező rétegként (sd=63 m) könnyűszerkezetes építésekhez (például tetőtér-beépítés, favázas szerkezetek, külső falak belső oldali előtétfalai stb.). A teljes párazárás csak az átlapolások Isover kétoldali ragasztószalaggal történő ragasztásával, valamint a falcsatlakozásoknál Isover tömítőszalag alkalmazásával érhető el.

• Tyvek – a páraáteresztő, de vízzáró Tyvek alátétfólia nagyszilárdságú HDPE szövött fátyolból, lélegző mikroszálas szerkezettel készül. A speciálisan kötött mikroszálak nagy húzó- és szakító szilárdságot, valamint 10 méteres vízoszlopig teljes vízhatlanságot biztosítanak. Az átlapolásokat Tyvek ragasztószalaggal kell lezárni.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog