2012. január 10.

Alátétfedés teljes szarufamagasságot kitöltő hőszigetelésű tetőkhöz

Alátétfedés teljes szarufamagasságot kitöltő hőszigetelésű tetőkhöz

A páraáteresztő, szélzáró, egyik hosszanti szélén öntapadó ragasztósávval ellátott Delta-Maxx Plusz alátétfedés alkalmazásával 30 százalékkal alacsonyabb levegőcsere-érték, ezáltal 9 százalékos fűtésiköltség-csökkenés érhető el. A teljes deszkázatra is fektethető tetőfólia új építésekhez és felújításokhoz egyaránt használható.

A teljes szarufamagasságot kitöltő hőszigetelésű tetőkhöz alkalmas Delta-Maxx Plusz alátétfólia nagy szakítószilárdságú, rendkívüli módon terhelhető, lépésálló termék. Átszakadási biztonsága kielégíti a vonatkozó előírások követelményeit, és használatával elhagyható a kémiai favédelem (DIN 6800-2 szerint).

A fólia alapja vízzáró és páraáteresztő PU-réteggel kombinált, nedvességmegtartó képességgel rendelkező poliészter flíz. A Delta-Maxx Plusz hátsó, tömörített flíz oldalának és saját ragasztószegélyének köszönhetően gyorsan fektethető, négyzetrácsos mintázata megkönnyíti méretre vágását. A ragasztósávon 5 miliméterrel túlnyúló fólia az átlapolásoknál plusz nedvesség elleni védelemként működik.

 

Tanácsok az alátétfólia fektetéséhez

• A Delta-Maxx Plusz az ereszvonallal párhuzamosan fektetendő.

• A fólia tűzőgéppel vagy szegezéssel rögzíthető a szarufákhoz, a végleges rögzítés a ragasztósáv védőfóliájának eltávolítása és az átlapolás leragasztása után az ellenlécekkel történik.

• A csatlakozások szélzárósága a Delta-Multi-Band vagy a Delta-Than ragasztók használatával garantálható.

• A szellőzőcső nyílását lehetőleg kicsire kell kivágni, ami az átmenő cső beépítése után Delta-Maxx Plusz fóliából készített gallérral tömítendő. A ragasztáshoz Delta-Multi-Band használata javasolt.

• A fólia az öntapadó sávval az ereszcsatorna mögött, az ellenléc alatt, a szarufák végeinél lévő vízorrlemezen vagy az ereszcsatornába vezető vízorrlemezen (nem a csatornában) rögzítendő.

• Az átmenő szerkezetekhez magából a felületből kivágott fóliát vagy külön fóliacsíkot kell felvezetni és rögzíteni. Az átmenő szerkezet fölött fóliacsatornát kell lejtéssel úgy elhelyezni, hogy az esetlegesen oda érkező vizet elvezesse a szomszédos szarufaközbe.

 

Alátétfedés teljes szarufamagasságot kitöltő hőszigetelésű tetőkhöz
A Mátyás-templom tetőfelújítása során Delta-Maxx Plusz szélzáró alátétfedés készült. A szélzáró alátétfedés energetikai haszna mellett nagy előnye, hogy a kiselemes fedésen esetlegesen átjutó nedvességet rendkívül nagy biztonsággal vezeti el a védendő tér fölül

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog