2010. október 21.

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

Az öntapadó ragasztósávval ellátott Delta-Maxx Comfort alátétfedés azon kívül, hogy páraáteresztő, víz- és szélzáró, 3 cm vastag hőszigeteléssel készül, így alkalmazásával akár 20 százalékkal is csökkenthető az épület hővesztesége. A szarufa-magasítás helyett is kitűnő megoldást nyújtó alátétfedés használatával ráadásul elhagyható a vegyi favédelem.

A Dörken GmbH&CO. KG által kifejlesztett Delta-Maxx Comfort a világ első hőszigetelő alátétfedése, mely amellett, hogy páraáteresztő, víz- és szélzáró, speciális, 3 cm vastag hőszigeteléssel készül. Az alátétfedésre kasírozott 3 cm-es hőszigeteléssel nemcsak hogy teljesíthető az épületek energetikai jellemzőjének meghatározásáról szóló 7/2006 (V. 24 TNM) rendelet által előírt hőátbocsátási tényező, hanem az előírtnál alacsonyabb érték is elérhető.

 

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

 

 

A Delta-Maxx Comfort alátétfedés csökkenti a penészképződés kialakulásának veszélyét a köz- és oromfalaknál, és megakadályozza a hideg levegő bejutását a tetőszerkezetbe. A hőhidak kialakulásának veszélyét minimalizáló pótlólagos hőszigetelésnek, illetve a szélzárásnak köszönhetően az épület hővesztesége 20 százalékkal csökkenthető, ezáltal mérsékelhető az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás is. A nagy teherbírású, magas szakítószilárdságú, kimagaslóan lépésálló alátétfedés védelmet nyújt a fát károsító rovarok ellen, és alkalmazásával – a német ipari szabvány szerint – elhagyható a vegyi favédelem is. A vízhatlan, páraáteresztő PU bevonattal ellátott lemez a könnyebb és pontosabb szabhatóság érdekében négyzetrácsos nyomással készül.

 

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

 

 

A Delta-Maxx Comfort felújításokhoz történő alkalmazásakor belülre Delta-Sd-Flexx lég- és párafékező réteget kell fektetni – ez kitűnő megoldást nyújt olyan, már lakott tetőterek utólagos párafékező rétegének kialakításához, ahol a belső burkolatot nem kívánják megbontani. A kondenzvíz-képződés lehetőségét csökkentő Delta-Sd-Flexx Sd értéke a levegő páratartalmától függően 5 és 0,2 méter között változik. A belső, sima burkolatra közvetlenül fektethető réteg lehetővé teszi, hogy a szarufa felső részéből folyamatosan eltávozhasson a pára.

 

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

 

 

A Delta-Maxx Comfort új építésekhez történő alkalmazásakor belülre Delta-Reflex légzáró és párafékező réteget kell fektetni, mellyel 10 százalékkal jobb hőszigetelés, 50 százalékos hőreflektáló hatás, illetve 100 százalékos lég- és párazárás érhető el.

 

Az alátétfedés egyben hőszigetel is

 

Kapcsolódó cikkek:

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Tetőtér-beépítés: itt nézhető meg az új követelményekről és kockázatokról szóló konferencia videófelvétele

A kulturális örökség védelméért felelős miniszter megváltoztathatja az örökségvédelmi hivatal véleményét

Rendkívüli öntözési célú vízhasználat

Épületenergetikai szempontból mely épületek tekinthetők hatósági épületnek?

TETŐTÉR-BEÉPÍTÉS, ÚJ KÖVETELMÉNYEK ÉS KOCKÁZATOK – 2019. június 13-ig még ingyen megnézhetők a konferencia előadásai