2021. január 18.

Családi ház építése egyrétegű, energiahatékony falszerkezettel

Családi ház építése egyrétegű, energiahatékony falszerkezettel

Az Ytong ma már a pórusbeton szinonimájaként szerepel. A „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. Emellett optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazóanyag.

Egy rétegben elérhető kiváló hőszigetelő képességével az Ytong egyedülálló a hazai falazóelem-piacon, de a CO2 kibocsátás-csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság szempontjaiból is kiemelkedő. Az egyedüli falazóelem, mely rendelkezik Környezetbarát Termék védjegy tanúsítással – a nemzeti ökocímkét azok az építőanyagok kaphatják meg, melyek a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében megfelelnek a vonatkozó környezetvédelmi követelményeknek. Az Ytong termékek használatával egyrétegű, energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható.

Családi ház építése egyrétegű, energiahatékony falszerkezettel

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a jelenlegi követelményeknél jobb hőszigetelő képességű falak (U=0,22 W/m2K) építhetők úgy, hogy eközben – az esetleg helytelenül beépített kiegészítő hőszigeteléssel – nem generálódnak páratechnikai problémák sem.

A gyártó termékfejlesztéseinek és gyártásoptimalizálásának eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje. Az Ytong Lambda 45 elemekkel 45 cm vastag egyrétegű, energiahatékony falszerkezet építhető úgy, hogy a szerkezet már most túlteljesíti a jövő évre tervezett, szigorúbb energetikai előírásoknak (U=0,19 W/m2K). Az Ytong Lambda termékcsalád 50 cm széles elemeivel pedig már paszszívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami napjaink munkaerőhiányos idejében nagyon hasznos lehet.

Az Ytong pórusbeton elemek alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100 százalékig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul a rendkelezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra. Az Ytong falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, illetve gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

Az Ytong alapvetően teherhordó szerkezet, de vázkitöltő falak készítésére is alkalmas. Az optimális nyomószilárdság akár kétszintes családi ház kivitelezésére is biztonságos megoldás. A lakókomfort szempontjából fontos, hogy a belső terek kellően védettek legyenek a nyári túlmelegedés ellen. Az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokkhatásának, valamint éjszaka kellő mértékben viszszahűl, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog