2023. november 15.

Nagyméretû vasalt pallós pórusbeton rendszer

Nagyméretû vasalt pallós pórusbeton rendszer

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építõelemek. A nagyméretû Ytong fal-, födém- és tetõpallóknak a projekthez igazadó méretre gyártása jelentõsen lerövidíti az építés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élõmunkaerõ mennyiségét – ezzel a kivitelezés ideje a hagyományos kiselemes falazásnak csupán a harmada.

A nagy elemekbõl és a daruval történõ beépítésbõl adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthetõ – ez hozzávetõlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az elõre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelõ építésbõl, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történõ beépítésnek köszönhetõen jelentõsen csökkenthetõ az élõmunkaerõ igénye – a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelõ és két szakmunkás –, ami kiemelten fontos szemponttá vált a jelenlegi szakemberhiányos környezetben.

Nagyméretû vasalt pallós pórusbeton rendszer

Az Ytong pallós építési rendszer ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos Ytong tégla építési rendszer, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel, és az intelligens páraszabályozásból adódóan kellemes lakóklímát teremt. Megfelelõ nyomószilárdsága révén alkalmazásával masszív és értékálló szerkezet építhetõ; a méretre gyártott elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így nem keletkezik építési hulladék, ami költséghatékonyabbá teszi a kivitelezést. A teljes építési rendszer használatával a hõhidak kialakulását mellõzõ, homogén szerkezet készül.

Az Ytong tetõ- és födémpallói ideálisan kiegészítik a vasalt falpalló termékeket – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hõszigetelõ tulajdonsággal rendelkezõ, vasalással megerõsített pórusbeton termékek, ily módon nagyszerûen kombinálhatók egymással az optimális hõszigetelés és nyomószilárdság elérése érdekében.

Nagyméretû vasalt pallós pórusbeton rendszer

A rendszer nyújtotta elõnyök:

• gyorsan és egyszerûen beépíthetõ,

• alátámasztás nélkül azonnal terhelhetõ,

• egyszerû felületképzés,

• nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,

• minden évszakban kellemes lakóklímát teremt,

• kiegészítõ termékek széles választéka (például attikafalelemek).

Nagyméretû vasalt pallós pórusbeton rendszer

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog