2023. május 12.

Elég egy réteg! Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre

Elég egy réteg! Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre

Egy komplex falrendszer jellemzője, hogy egyszerre kínál falazatot, hőhídmentes csomóponti elemeket (áthidalókat, falazati indítóelemeket), illetve födémelemeket. A megfelelő alapanyag megválasztása nemcsak a falak felhúzását könnyíti meg, de megoldást is kínál a „termikus burok” kialakítására.

Egyedülálló jellemzők

Az Ytong pórusbeton millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető, minőségi falazóanyag. Az elemek homogén anyagszerkezetéből adódóan a különböző csomópontoknál nem alakul ki hőhíd, így biztosítva az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet. A termékek alkalmazásával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható. Kiváló hőszigetelő képességével egyedülálló a hazai falazóelem piacon, továbbá az építőanyagok között éllovasnak tekinthető a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, az egészséges lakóklíma megteremtésében és a hosszú távú fenntarthatóság területén.

Elég egy réteg! Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre

A vállalat elhivatott a környezettudatosság mellett: céljuk, hogy csökkentsék tevékenységük ökolábnyomát azáltal, hogy minimalizálják a termékek előállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátás mértékét. Fontos részét képezi továbbá a cég üzleti stratégiának, hogy folyamatosan megvizsgálja az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően alakítja termékkínálatát.

 

Innováció

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményeknél is magasabb hőszigetelő képességű falak (U=0,22 W/m2K) építhetők úgy, hogy nem keletkeznek páratechnikai problémák sem. Emellett kibővült a termékek szortimentje 45 és 50 centiméter széles elemekkel: míg az előbbi egyrétegű energiahatékony falszerkezet megfelel a szigorodó energetikai előírásoknak is (U=0,19 W//m2K), addig az utóbbi alkalmazásával már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Az elemek könnyen, gyorsan megmunkálhatók, ami lehetővé teszi a szerkezetépítés minőségének javítását. A kész falazatban felesleges mértékű roncsolás nélkül alakítható ki a szükséges gépészeti vezetékek, elektromos szerelvények helye, így a felületek javítása minimális munkát igényel.

Elég egy réteg! Nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre

Csakúgy, mint az élet sok területén, építkezéskor is érdemes rendszerben gondolkodni. Elsősorban azért, mert megkönnyíti a kivitelezést, másodsorban pedig azért, mert egy komplex megoldás mindig jobban ki van dolgozva. Ez nemcsak a falak felhúzását könnyíti meg, de – például az Ytong esetében – megoldást is kínál a termikus burok kialakítására. Egy komplex rendszer jellemzője, hogy egyszerre kínál falazatot, hőhídmentes csomóponti elemeket (áthidalókat, falazati indítóelemeket), illetve födémelemeket.

Bővebb információ: https://epiteniakarok.xella.hu/hu_HU/a-haz-szerkezete

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog