2019. október 22.

Egyszerű és gyors oszloprögzítés szárazbeton keverékkel

Egyszerű és gyors oszloprögzítés szárazbeton keverékkel

A betont évezredek óta ismeri az ember, napjainkban szinte elképzelhetetlen bármilyen tartós létesítmény megvalósítása nélküle. Ennek ellenére, ha betonozási munkákról van szó, mindenkinek a nehéz munka, szennyezett terület, valamint a betonkeverő jut eszébe és el is megy a kedve a feladattól. Pedig a modern építéskémiai fejlesztéseknek köszönhetően ez már egyszerűbben és tisztábban is megoldható.

A Lasselsberger-Knauf Kft. új terméke, a Mischnix, olyan speciális keverék, mely azon túlmenően, hogy rendkívül gyorsan köt, még külön keverést sem igényel. Célszerű alkalmazni minden olyan esetben, amikor a talajba kell rögzíteni oszlopokat, eszközöket. Kivételesen megkönnyíti a munkát külterületi helyeken, ahol az áramforrás nehezen elérhető és az anyag gépi keverése nem megoldható, vagy ha egyszerűen gyors és tiszta munkavégzésre van szükség.

Egyszerű és gyors oszloprögzítés szárazbeton keverékkel

A szárazbeton keveréket a felhasználás helyére öntjük, majd vízzel átnedvesítjük. A keverék kötése néhány perc alatt megindul, ezáltal lehetővé válik a rögzítendő elemek szinte azonnali pozícionálása. Speciális összetételének köszönhetően a kötéséhez szükséges nedvességet könnyen átengedi, miközben a kötőanyag kimosódása minimális.

Figyelem! A termék nem tartószerkezeti beton, tilos alkalmazni méretezett szerkezetek alapozására, rögzítésére (például épület tartóoszlopának alapozása, tartószerkezeti horgony rögzítése stb.)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog