2011. február 21.

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

A mozgatható üveg harmonikafalak olyan modern homlokzati nyílászárók, melyek segítségével bármikor egybenyithatók vagy különválaszthatók a bel- és külterek, nyitott és csukott állapotban egyaránt világos helyiségeket teremtve. Míg a tolóajtók csak 50, addig a harmonikaajtók akár 90 százalékig is szabaddá tudják tenni a homlokzatnyílást.

A Solarlux SL 82 hőszigetelt üveg harmonikafal új perspektívát kínál a tervezésben: a vékony (80 mm-es) profilméret, a síkban illesztett üvegek egyedülállóan innovatív és esztétikus homlokzati nyílászárót eredményeznek. A szerkezet működtetése könnyű és egyszerű: a harmonikafal pillanatok alatt nyitható, illetve zárható. A többféle dizájnnak és a színválasztéknak köszönhetően pedig bármely típusú otthonba könnyen illeszkedik. Lakóépületeken túl alkalmazható télikertek, üzletportálok, medence-, uszodafedésekhez stb. A Solarlux SL 82 harmonikafal nemcsak szép, de funkcionális is: a termikusan osztott alumíniumprofilok és a háromrétegű üvegezés hatékony hőszigetelést eredményez (a teljes szerkezet hőátbocsátási tényezője Uw=1,2 W/m2K), aminek köszönhetően az energiatakarékos homlokzati nyílászáró kategóriába tartozik. Az SL 82 letisztult formavilágát többek között az úgynevezett lépcsős kialakítású üvegezés adja: a külső üvegezés mérete nagyobb, így takarja a szárnyprofilt. A víz és szél elleni védelemről háromrétegű, körbefutó gumiszigetelés gondoskodik.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

Az SL 82 padlóhoz csatlakoztatására többféle megoldás szolgál, illetve akadálymentes közlekedést engedő süllyesztett küszöbkialakítással is rendelhető. A profilokba rejtett – így az esztétikus megjelenést sem nyitott, sem zárt állapotban nem zavaró – rozsdamentes csuklópántok és görgők garantálják a biztos és tartós működést. A szerkezet nagy előnye, hogy készülhet alsó vagy felső födémterhelésű változatban is.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

Az SL 82 kifelé és befelé nyitható, valamint jobbra és/vagy balra mozgatható kivitelű lehet. A harmonikafal bejárati funkcióra is alkalmas; a PZ zár 3 ponton rögzül a profilhoz, ami a tolórúddal és az üveg síkjába süllyesztett kilinccsel együtt hatékony betörésgátló megoldás. A betörésbiztonsághoz a speciális, 24 mm magasságú reteszrendszer is hozzájárul, mely az alsó és felső profilkerethez rögzíti a szárnyakat, egyben stabillá is teszi azokat.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

A bármilyen szélességben, 1000×2500 mm maximális szárnykülmérettel kapható szerkezet RAL porszórású vagy Euras-eloxálású felülettel rendelhető.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog