Deceuninck

 

2013. november 11.

Műszaki átadás-átvételi eljáráson e-jegyzőkönyvet kell vezetni – mit mond erről a részletes szabályozás?

Műszaki átadás-átvételi eljáráson e-jegyzőkönyvet kell vezetni – mit mond erről a részletes szabályozás?

Az elektronikus építési naplóhoz kapcsolódóan 2013. október 1-jétől a műszaki átadás-átvételre is új szabályokat kell alkalmazni. Az eljárásról elektronikus jegyzőkönyvet (e-jegyzőkönyvet) kell készíteni és azt az e-főnaplóhoz mellékletként kell csatolni. 

A műszaki átadás-átvételi eljárás célja annak ellenőrzése, hogy az építtető és a fővállalkozó kivitelező közötti építési szerződés tárgya szerinti építési tevékenység vagy a technológiai szerelés a szerződésben és jogszabályban előírtak alapján, a kivitelezési dokumentációban meghatározottak szerint maradéktalanul megvalósult-e, és a teljesítés megfelel-e az előírt műszaki és a szerződésben vállalt egyéb követelményeknek és jellemzőknek. Az elektronikus építési naplóhoz kapcsolódóan 2013. október 1-jétől a műszaki átadás-átvételre is új szabályokat kell alkalmazni – olvasható az Építésijog.hu portálon. Mint a cikk írja, a műszaki átadás-átvételi eljárásról elektronikus jegyzőkönyvet (e-jegyzőkönyvet) kell készíteni és azt az e-főnaplóhoz mellékletként kell csatolni.

A műszaki átadás-átvételi eljáráson felmerült és az e-jegyzőkönyvbe vett hibák, hiányosságok kijavítását követően kiállított – a fővállalkozó kivitelezői teljesítéshez kapcsolódó – e-teljesítésigazolás alapját az elektronikus műszaki igazolás (e-műszaki igazolás) képezi.

Az Építésijog.hu ismertetője tartalmazza az ide kapcsolódó jogszabályok pontos megnevezését is, és ugyanezen a portálon megtalálható a műszaki átadás-átvételi eljárás részletes szabályai:

- a műszaki átadás-átvételi eljárás 2013. október 1. napjától hatályos szabályai,

- a műszaki átadás-átvételi eljárás szabályai papír alapon vezetett építési napló esetében.

További információ itt érhető el >>


 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog