Deceuninck

 

2014. február 28.

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

A hőhídgátló, habüvegből készülő Foamglas Perinsul építőelem rendkívüli nyomószilárdságával, zsugorodás- és összenyomódás-mentes, víz- és párazáró, valamint tartósan jó hőszigetelő tulajdonságaival megfelel a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek hőszigetelésénél elvárt követelményeknek.

A habüveg hőszigetelő rendszerek kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően tartós védelmet nyújtanak az épületnek. A beépített párazáró réteggel ellátott cellaszerkezet megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba. Professzionális tervezéssel és kivitelezéssel a nedvesség vagy penész okozta károk teljesen kizárhatók.

A Foamglas kiemelkedő tulajdonságú hőszigetelő rendszerei lakóépületek, ipari létesítmények, középületek, kereskedelmi épületek és intézmények hőszigetelésére egyaránt alkalmazhatók. A Foamglas megoldásait nagy teljesítményre és tartósságra tervezték, állandó hőszigetelő értékének, könnyű beépíthetőségének és rendkívül hosszú élettartamának köszönhetően alacsony fenntartási költségek és „bölcsőtől-sírig tartó” (gyártás, használat és hulladékkezelés) környezetbarát újrahasznosítás jellemzik.

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

 

Nagy terhelésű szerkezetek alatt is hatékony és tartós

A Foamglas a Perinsul hőszigetelő elemeket a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek hőszigetelésére fejlesztette ki. Alkalmazható tartófalak, falak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre.

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezethetnek. Az egyik legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában a falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

A Foamglas Perinsul hőhídgátló, habüvegből készülő építőelem, mely rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes, illetve víz- és párazáró, valamint tartósan jó hőszigetelő tulajdonságaival megfelel az ezeken a helyeken elvárt követelményeknek.

A Foamglas Perinsul keresztmetszete tartósan száraz marad, és nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, illetve a felmenő falat megvédi a felszívódó nedvességtől is.

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

 

A zárt cellaszerkezet egyedülálló tulajdonságokat eredményez

Különleges tulajdonságainak köszönhetően a Foamglas a legszigorúbb épületfizikai követelményeknek is megfelel. Tökéletesen zárt cellaszerkezete miatt a habüveg rendkívül szilárd, teljesen vízálló, vízzáró és párazáró. Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni. Anyaga tűzálló, éghető anyagot nem tartalmaz (A1) és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben. A Foamglas életciklusa minden fázisában környezetbarát: előállítása, beépítése, használata és ártalmatlanítása során egyaránt. A Foamglas szervetlen, habosított üvegből készülő építőanyag. Nem tartalmaz olyan környezetre káros hajtóanyagot, mint például a CFC, HCFC vagy a pentán. Nem rákkeltő, egészségre ártalmatlan. A Foamglas nem szennyezi a talajt és a talajvizet. Legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg.

Ezen egyedülálló tulajdonságai teszik lehetővé a Foamglas legkülönbözőbb körülmények közti felhasználását.

A Foamglas Perinsul hőszigetelés teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben alkalmazható.

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

Rendkívüli teherbírású habüveg hőszigetelés

További információk elérhetők a www.lambda.hu honlapon vagy szakértőnktől: Korom-Vellás Miklóstól is kérdezhetnek a +36-1-888-7101-es telefonszámon.

 (x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog