Építészkongresszus

2022. január 13.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A korlátrögzítés a tervezésnek az a fázisa, amellyel az építészek még nem szeretnének, a statikusok pedig már nem szeretnének foglalkozni. Pedig ha korlát kell, akkor elengedhetetlen a biztonságos kialakítás!

Legyen szó beltéren vagy kültéren kialakított bármilyen funkciójú korlátról, a megfelelő rögzítések kialakításának, alkalmazásának megtervezése a Fixperience Rail-Fix szoftver használói számára nem lesz többé „mostohagyerek”. A tervezési munkafolyamat e részterületének specialistája, a rögzítéstechnikával foglalkozó fischer Hungary a szoftvert letöltő építészek és műszaki szakemberek kezébe könnyen használható, gyors és díjmentes segítséget ad, amely a lakatoskonszignáció elkészítéséhez a biztonságon túl gazdasági előnyöket is kínál. Sőt, aki február végéig letölti a Fixperience Rail-Fix szoftvert és regisztrál a legújabb frissítésekért, akár a németországi gyárlátogatásra is meghívást kaphat!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A Fixperience Rail-Fix szoftver felhasználóbarát felületén könnyen és egyszerűen, Eurocode alapján méretezhető vagy ellenőrizhető a korlátok rögzítése. A letöltés előtt érdemes megnézni a pár perces ismertető filmet, amely lépésről lépésre mutatja be a szoftver egyszerű használatát. Majd mindössze pár lépés, és egy igazán hasznos alkalmazás segítheti a mindennapi munkát a korlátrögzítések tervezésében.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A szoftver a www.fischerhungary.hu oldalról díjmentesen tölthető le. A letöltés után érdemes regisztrálni is, hiszen így időnként frissítések is érkeznek – továbbra is természetesen díjmentesen. Regisztráció nélkül azonban csak az 1 hónapos próbaverzió előnyeit élvezhetjük.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A méretezés során számos beállítással élhetünk. Miután kiválasztottuk, hogy erkély- vagy lépcsőkorlátot méretezünk, beállítható, hogy a talplemez hova kerüljön, és az akár nem ritka szűk geometriák esetén is egyszerűen dolgozhatunk. Beállíthatók a hőmérsékleti tartományok, az oszlop vagy a talplemez formája, a dübelek elrendezése, valamint a terhelések (szélteher, a korlát saját súlya, a változó terhek, élőterhek). Ezek után a szoftver a kalkulációt a teljes acélszerkezetre végzi el, végigszámolva minden lehetséges megoldást, ami akár többszáz is lehet. A felajánlott megoldások listájából akár szűrővel különböző paraméterek megadásával tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt a hozzá tartozó dübelmegoldásokkal együtt. A végleges összeállításból készülő exportot pdf-ben mentve az anyag a tervdokumentáció részét is képezheti.

 

Utazzon velünk Németországba!

Azok, akik 2022. február 28-ig letöltik a Fixperience szoftvert és beregisztrálnak a frissítésekért, március elején sorsoláson vehetnek részt. A fődíj egy kétszemélyes gyárlátogatás a fischer németországi gyárába, ahol a résztvevők élőben is megtekinthetik, hogyan készülnek a 21. századi kihívásoknak megfelelő rögzítőelemek!* A sorsoláson 5 darab dübelkészlet is gazdára talál.
*Az egészségügyi előírások figyelembevételével kijelölt időpontban.

A szoftverrel és a rögzítési megoldásokkal kapcsolatos további kérdésekben örömmel segítenek a fischer Hungária munkatársai az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: +36 1 347 9754
e-mail: info@fischerhungary.hu

Bővebb információ a fischer termékeiről és a Fixperience szoftver moduljairól: www.fischerhungary.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog