2022. január 13.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A korlátrögzítés a tervezésnek az a fázisa, amellyel az építészek még nem szeretnének, a statikusok pedig már nem szeretnének foglalkozni. Pedig ha korlát kell, akkor elengedhetetlen a biztonságos kialakítás!

Legyen szó beltéren vagy kültéren kialakított bármilyen funkciójú korlátról, a megfelelő rögzítések kialakításának, alkalmazásának megtervezése a Fixperience Rail-Fix szoftver használói számára nem lesz többé „mostohagyerek”. A tervezési munkafolyamat e részterületének specialistája, a rögzítéstechnikával foglalkozó fischer Hungary a szoftvert letöltő építészek és műszaki szakemberek kezébe könnyen használható, gyors és díjmentes segítséget ad, amely a lakatoskonszignáció elkészítéséhez a biztonságon túl gazdasági előnyöket is kínál. Sőt, aki február végéig letölti a Fixperience Rail-Fix szoftvert és regisztrál a legújabb frissítésekért, akár a németországi gyárlátogatásra is meghívást kaphat!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A Fixperience Rail-Fix szoftver felhasználóbarát felületén könnyen és egyszerűen, Eurocode alapján méretezhető vagy ellenőrizhető a korlátok rögzítése. A letöltés előtt érdemes megnézni a pár perces ismertető filmet, amely lépésről lépésre mutatja be a szoftver egyszerű használatát. Majd mindössze pár lépés, és egy igazán hasznos alkalmazás segítheti a mindennapi munkát a korlátrögzítések tervezésében.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A szoftver a www.fischerhungary.hu oldalról díjmentesen tölthető le. A letöltés után érdemes regisztrálni is, hiszen így időnként frissítések is érkeznek – továbbra is természetesen díjmentesen. Regisztráció nélkül azonban csak az 1 hónapos próbaverzió előnyeit élvezhetjük.

Korlátrögzítést tervez? Soha nem volt ilyen könnyű!

A méretezés során számos beállítással élhetünk. Miután kiválasztottuk, hogy erkély- vagy lépcsőkorlátot méretezünk, beállítható, hogy a talplemez hova kerüljön, és az akár nem ritka szűk geometriák esetén is egyszerűen dolgozhatunk. Beállíthatók a hőmérsékleti tartományok, az oszlop vagy a talplemez formája, a dübelek elrendezése, valamint a terhelések (szélteher, a korlát saját súlya, a változó terhek, élőterhek). Ezek után a szoftver a kalkulációt a teljes acélszerkezetre végzi el, végigszámolva minden lehetséges megoldást, ami akár többszáz is lehet. A felajánlott megoldások listájából akár szűrővel különböző paraméterek megadásával tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt a hozzá tartozó dübelmegoldásokkal együtt. A végleges összeállításból készülő exportot pdf-ben mentve az anyag a tervdokumentáció részét is képezheti.

 

Utazzon velünk Németországba!

Azok, akik 2022. február 28-ig letöltik a Fixperience szoftvert és beregisztrálnak a frissítésekért, március elején sorsoláson vehetnek részt. A fődíj egy kétszemélyes gyárlátogatás a fischer németországi gyárába, ahol a résztvevők élőben is megtekinthetik, hogyan készülnek a 21. századi kihívásoknak megfelelő rögzítőelemek!* A sorsoláson 5 darab dübelkészlet is gazdára talál.
*Az egészségügyi előírások figyelembevételével kijelölt időpontban.

A szoftverrel és a rögzítési megoldásokkal kapcsolatos további kérdésekben örömmel segítenek a fischer Hungária munkatársai az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: +36 1 347 9754
e-mail: info@fischerhungary.hu

Bővebb információ a fischer termékeiről és a Fixperience szoftver moduljairól: www.fischerhungary.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

épjog