2014. november 03.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

A fischer új ingyenes szoftvere, a FIXPERIENCE elsősorban tervezőknek, statikusoknak és kivitelezőknek készül a meghatározó nemzetközi szabványok használatával; az egész világon korlátozás nélkül alkalmazható. A programcsomag tervezőszoftver-modulokat és speciális alkalmazási modulokat is magában foglal. Így a felhasználó teljes projekteket és egyéni alkalmazásokat is megtervezhet.

Az új programcsomag ingyenesen letölthető a www.fischer.de/fixperience-hu oldalról

FIGYELEM, most minden letöltő ajándékot is kap: a Metszet építész-folyóirat vagy az Építési Megoldások szaklap digitális kiadásának egy éves előfizetését! Ha letöltötte a szoftvert, kérjük, küldje el a regisztrációs oldal „print screen"-jét az info[kukac]artifexkiado.hu címre, és ugyanitt jelezze, hogy melyik lapból kér ajándék előfizetést!

Az akció 2014. december 5-ig tart.


 

A felhasználóbarát szoftverrel mostantól lehetővé válik a rögzítések egy-szerű méretezése és rugalmas tervezése. A programcsomag moduláris szerkezete tervezőszoftver-modulokat és speciális alkalmazási modulokat is magában foglal. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó célzottan, megbízható és költséghatékony módon teljes projekteket és egyéni alkalmazásokat is megtervezhet. A FIXPERIENCE csomag a különböző nemzeti és nemzetközi előírásoknak megfelelően jelenleg négy programból áll:

C-FIX – a jól bevált COMPUFIX program következő generációja dübelek méretezésére
WOOD-FIX – a fischer csavarokat igénylő alkalmazások gyors kalkulációjára
REBAR-FIX – az utólagos betonacél-csatlakozások méretezésére vasbetonszerkezetekben
MORTAR-FIX – a ragasztott dübelekhez szükséges injektáló ragasztó mennyiségének gazdaságos kiszámítására

2015-ben a programcsomag bővülni fog egy korlátméretező modullal is, amellyel Eurocode szerint lehet a lakatoskonszignációt és a dübeleket együtt méretezni.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

Könnyű használatóság és jó beviteli lehetőségek

A fischer-szoftver új generációjának megtervezésekor az előző programok jól bevált moduljai szolgáltak alapul. Valamennyi értéknek az Esz-köztárba való beírásával egyszerűvé és gyorssá válik a használat, és ezáltal a számítások is egyszerűsödnek, az Eredmények ablak segítségével ugyanakkor az eredmények valósidejű megjelenítésére is lehetőség van. A COMPUFIX szoftverből átvett, jól bevált navigációs sáv az Eszköztárban is megtalálható, az egyértelmű címkék és nagyméretű szimbólumok pedig a szoftver használhatóságát segítik. Az adatbevitel szintén egyszerű: csak rá kell kattintani arra az értékre, amelyet a képernyőn meg kívánunk változtatni. A termékek adatai a Termékinformációk ablakban láthatók. Valamennyi ablak kinyitható és elrejthető, ami maximális rugalmasságot biztosít a munka során.

A fischer FIXPERIENCE felismeri a hibásan megadott adatokat és a geometriai feltételeket, és az erre vonatkozó információkat az üzenetab-lakban jeleníti meg. A nyomtatás előtti megerősítés segítségével még egyszer átnézhetjük a program által elvégzett számítások minden egyes lépését. A felhasználó így biztos lehet abban, hogy a számítások és a dokumentáció teljes mértékben nyomon követhetők.

A felhasználó választhat az ábrák 3D-s vagy 2D-s megjelenítése között. Az ábrák az egér segítségével könnyedén elforgathatók 360°-ban, dönthetők, valamint tetszés szerint kinagyíthatóak. A szoftver mindig mutatja a rögzítésre ható aktuális terhelést, illetve a geometriai peremfeltételeket. A fischer FIXPERIENCE ezen felül tartalmaz egy 3D-CAD beviteli modult is, ami azt jelenti, hogy a méretezés valósághű módon is megjeleníthető. A Live update funkciónak köszönhetően a program folyamatosan frissül. A szoftver felismeri, ha új frissítés áll rendelkezésre, és azt automatikusan letölti.

A szoftvermodulokról részletesebben

C-FIX – Az univerzális dübelméretező modul az Európai Műszaki Enge-dély [ETA] és „Tervezői Megoldás" [ENSO] figyelembe vételével kínál méretezési segítséget statikus és félstatikus terheléseknek kitett rögzítések és alkalmazások esetében valamennyi tervező számára. A „Tervezői Megoldás" alkalmazásnak [ENSO] köszönhetően a szoftver a világ bármely részén előírt valamennyi követelménynek és mértékegységnek megfelel. Ez a szolgáltatás azt az előnyt nyújtja a felhasználónak, hogy bárhol is dolgozik, mindig képes az adott országban előírt számításokat elvégezni.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

WOOD-FIX – A csavarméretező modul lehetővé teszi a fischer csavarokat igénylő valamennyi alkalmazás, például a faszerkezetekre kerülő tetőszigetelés és az ezzel összefüggő csatlakozások rögzítésének gyors kalkulációját. A számítások az Európai Műszaki Engedély [ETA] alapján, az EN 1995-1-1 (Eurocode 5) szabványnak megfelelően készülnek. Ez a modul tartalmaz továbbá alkalmazásokat a különböző tetőformák számára, valamint lehetővé teszi a szél- és hóterhelési zónák irányítószám alapján (jelenleg Németország területén) történő automatikus kiválasztását vagy pedig a terhelések manuális bevitelét.

REBAR-FIX – Ez a fischer modul az utólagos betonacél-csatlakozások méretezésére szolgál vasbetonszerkezetekben. Az általa kínált multifunkcionális kiválasztási lehetőséggel lehetővé válik a betontüskézéseket és toldásokat tartalmazó utólagos betonacél-csatlakozások kalkulációja.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

A fischer FIXPERIENCE lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen végezhessenek biztonságos és gazdaságos méretezéseket a legkülönbözőbb alkalmazások esetében.

Az új programcsomag ingyenesen letölthető a www.fischer.de/fixperience-hu oldalról.

Ne feledje, most ajándékot is kaphat a letöltés mellé – ahogy azt a cikk elején említettük!

(X)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog