2014. november 03.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

A fischer új ingyenes szoftvere, a FIXPERIENCE elsősorban tervezőknek, statikusoknak és kivitelezőknek készül a meghatározó nemzetközi szabványok használatával; az egész világon korlátozás nélkül alkalmazható. A programcsomag tervezőszoftver-modulokat és speciális alkalmazási modulokat is magában foglal. Így a felhasználó teljes projekteket és egyéni alkalmazásokat is megtervezhet.

Az új programcsomag ingyenesen letölthető a www.fischer.de/fixperience-hu oldalról

FIGYELEM, most minden letöltő ajándékot is kap: a Metszet építész-folyóirat vagy az Építési Megoldások szaklap digitális kiadásának egy éves előfizetését! Ha letöltötte a szoftvert, kérjük, küldje el a regisztrációs oldal „print screen"-jét az info[kukac]artifexkiado.hu címre, és ugyanitt jelezze, hogy melyik lapból kér ajándék előfizetést!

Az akció 2014. december 5-ig tart.


 

A felhasználóbarát szoftverrel mostantól lehetővé válik a rögzítések egy-szerű méretezése és rugalmas tervezése. A programcsomag moduláris szerkezete tervezőszoftver-modulokat és speciális alkalmazási modulokat is magában foglal. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó célzottan, megbízható és költséghatékony módon teljes projekteket és egyéni alkalmazásokat is megtervezhet. A FIXPERIENCE csomag a különböző nemzeti és nemzetközi előírásoknak megfelelően jelenleg négy programból áll:

C-FIX – a jól bevált COMPUFIX program következő generációja dübelek méretezésére
WOOD-FIX – a fischer csavarokat igénylő alkalmazások gyors kalkulációjára
REBAR-FIX – az utólagos betonacél-csatlakozások méretezésére vasbetonszerkezetekben
MORTAR-FIX – a ragasztott dübelekhez szükséges injektáló ragasztó mennyiségének gazdaságos kiszámítására

2015-ben a programcsomag bővülni fog egy korlátméretező modullal is, amellyel Eurocode szerint lehet a lakatoskonszignációt és a dübeleket együtt méretezni.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

Könnyű használatóság és jó beviteli lehetőségek

A fischer-szoftver új generációjának megtervezésekor az előző programok jól bevált moduljai szolgáltak alapul. Valamennyi értéknek az Esz-köztárba való beírásával egyszerűvé és gyorssá válik a használat, és ezáltal a számítások is egyszerűsödnek, az Eredmények ablak segítségével ugyanakkor az eredmények valósidejű megjelenítésére is lehetőség van. A COMPUFIX szoftverből átvett, jól bevált navigációs sáv az Eszköztárban is megtalálható, az egyértelmű címkék és nagyméretű szimbólumok pedig a szoftver használhatóságát segítik. Az adatbevitel szintén egyszerű: csak rá kell kattintani arra az értékre, amelyet a képernyőn meg kívánunk változtatni. A termékek adatai a Termékinformációk ablakban láthatók. Valamennyi ablak kinyitható és elrejthető, ami maximális rugalmasságot biztosít a munka során.

A fischer FIXPERIENCE felismeri a hibásan megadott adatokat és a geometriai feltételeket, és az erre vonatkozó információkat az üzenetab-lakban jeleníti meg. A nyomtatás előtti megerősítés segítségével még egyszer átnézhetjük a program által elvégzett számítások minden egyes lépését. A felhasználó így biztos lehet abban, hogy a számítások és a dokumentáció teljes mértékben nyomon követhetők.

A felhasználó választhat az ábrák 3D-s vagy 2D-s megjelenítése között. Az ábrák az egér segítségével könnyedén elforgathatók 360°-ban, dönthetők, valamint tetszés szerint kinagyíthatóak. A szoftver mindig mutatja a rögzítésre ható aktuális terhelést, illetve a geometriai peremfeltételeket. A fischer FIXPERIENCE ezen felül tartalmaz egy 3D-CAD beviteli modult is, ami azt jelenti, hogy a méretezés valósághű módon is megjeleníthető. A Live update funkciónak köszönhetően a program folyamatosan frissül. A szoftver felismeri, ha új frissítés áll rendelkezésre, és azt automatikusan letölti.

A szoftvermodulokról részletesebben

C-FIX – Az univerzális dübelméretező modul az Európai Műszaki Enge-dély [ETA] és „Tervezői Megoldás" [ENSO] figyelembe vételével kínál méretezési segítséget statikus és félstatikus terheléseknek kitett rögzítések és alkalmazások esetében valamennyi tervező számára. A „Tervezői Megoldás" alkalmazásnak [ENSO] köszönhetően a szoftver a világ bármely részén előírt valamennyi követelménynek és mértékegységnek megfelel. Ez a szolgáltatás azt az előnyt nyújtja a felhasználónak, hogy bárhol is dolgozik, mindig képes az adott országban előírt számításokat elvégezni.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

WOOD-FIX – A csavarméretező modul lehetővé teszi a fischer csavarokat igénylő valamennyi alkalmazás, például a faszerkezetekre kerülő tetőszigetelés és az ezzel összefüggő csatlakozások rögzítésének gyors kalkulációját. A számítások az Európai Műszaki Engedély [ETA] alapján, az EN 1995-1-1 (Eurocode 5) szabványnak megfelelően készülnek. Ez a modul tartalmaz továbbá alkalmazásokat a különböző tetőformák számára, valamint lehetővé teszi a szél- és hóterhelési zónák irányítószám alapján (jelenleg Németország területén) történő automatikus kiválasztását vagy pedig a terhelések manuális bevitelét.

REBAR-FIX – Ez a fischer modul az utólagos betonacél-csatlakozások méretezésére szolgál vasbetonszerkezetekben. Az általa kínált multifunkcionális kiválasztási lehetőséggel lehetővé válik a betontüskézéseket és toldásokat tartalmazó utólagos betonacél-csatlakozások kalkulációja.

Soha nem volt ilyen könnyű a dübelek méretezése

A fischer FIXPERIENCE lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen végezhessenek biztonságos és gazdaságos méretezéseket a legkülönbözőbb alkalmazások esetében.

Az új programcsomag ingyenesen letölthető a www.fischer.de/fixperience-hu oldalról.

Ne feledje, most ajándékot is kaphat a letöltés mellé – ahogy azt a cikk elején említettük!

(X)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv: elkészült a tervezési segédlet

A jövő nemzedékek szószólója alapjogi összefoglalója a területhasználat települési szintű szabályozásának átalakításáról

A háborús veszélyhelyzet alatt a közbeszerzéseknél is lehet árat emelni

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

épjog