2019. augusztus 26.

Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja

Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal rendezték meg a Sziget Art of Freedom-ot. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt. Figyelembe véve, hogy évente átlagosan 450-500.000 látogató fordul meg a Szigeten, ez egy kiváló lehetőség a művészeknek alkotásaik bemutatására, ismertségük növelésére.

A fesztiválon felépített, szakértő zsűri által elbírált installációkat többkörös pályázati rendszer útján választják ki, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zártkörűen Működő Részvénytársaság anyagilag is támogatja.

2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a Wire+Mome alkotói győztes, Speace elnevezésű szakrális tér installációjukat a Heraklith márkanevű finomszálas, élképzett fagyapot lapokból építették meg.

Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja

 

Az alkotók bemutatkozása:

A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

 

Speace:

A Speace egy szakrális tér in stalláció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja Speace – a Sziget Art of Freedom idei győztes installációja

Knauf Insulation Kft.: Cégünk nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményt látva reméljük, hogy tisztelt olvasóink tetszését is elnyeri!

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog