2020. január 30.

Tetősíkablak – kifejezetten felújításokhoz

Tetősíkablak – kifejezetten felújításokhoz

Egy nemzetközi felmérés eredményeire alapozva alakították ki a Roto mérnökei a kifejezetten tetőfelújítók igényeit kielégítő termékcsalád, a RotoQ ablak tulajdonságait. Így a fejlesztés során valóban a vevői elvárások kerültek a fókuszba, de megfelelő kezekben a beépítés sem jelenthet kihívást.

Mint az a felmérésből kiderült, a fogyasztók számára fontos, hogy az ablak ne a fűtési energia pocsékolásának színtere legyen, hanem a beépítés után nyújtson hosszú távon biztos megoldást, ami persze nem meglepő. A felmérés eredményei alapján kifejlesztett ablakkal szemben emellett alapelvárás, hogy ha felújításkor új tetősíkablak kerül a régi helyére, akkor az méretben is passzoljon – ez tehát ennél a modellnél nem is lehetett kérdés.

Újat a régi helyére? Megoldás: a felújítás ablaka

 

Pontos illeszkedés

Ha az ablak már nehezen nyílik, műszakilag elavult, erősen kopott vagy – ami a leggyakoribb probléma – szökik rajta a meleg, behúz a szél, akkor ennek RotoQ tetőablakra történő cseréje nem nehéz feladat egy szakembernek, mert a méretrendje azonos a régebbi típusú ablakokkal, így nem kell a tetőt megbontani. Azért is lett a RotoQ a „felújítás ablaka”, mert az állítható forgózsanérnak köszönhetően a tetőszerkezet elmozduláskor sem szükséges az ablak megbontása a tok és szárny távolságának korrekciójához, előnye a garantált résméreteknek köszönhető robusztusság. Mindezek minimálisra csökkentik a beépítés időtartamát és biztosítják a hosszantartó, problémamentes használatot.

Újat a régi helyére? Megoldás: a felújítás ablaka

 

„Klikk” hang segíti a kivitelezőt

Tetőfelújítás után igazi bosszúság, ha a szépen kialakított tetőtér beázik. Ez a Roto beépítést könnyítő és a beépítés biztonságát maximalizáló ablakaival, szakszerű beépítés esetén szinte kizárt. A RotoQ különlegessége az erős és tartós beépítést garantáló intelligens illesztési rendszer, amely csavarok és szerszám nélkül garantálja mindezt. Működése egyszerű: a szerelővasak rögzítése után minden fontos szerelési lépést egy-egy „klikk” erősít meg. Tehát az ablak szerelésekor, az egyes elemek helyes beillesztésekor egy-egy kattanást hallunk, azaz akusztikus visszajelzéseket kap a beépítő, hogy helyesen dolgozik.

Újat a régi helyére? Megoldás: a felújítás ablaka

 

Hatékonyság minden téren

Az építtetők és a felújítók számára egyaránt kézzelfogható értéktöbblet az ergonomikus kialakítás, a leegyszerűsített profiloknak köszönhető esztétikus megjelenés, valamint a belső vízkivezetés. Szakemberként azt is jól tudjuk, hogy a tetőtérben mennyire fontos a jó hőszigetelés vagy akár a tetőablak műszaki paraméterei: hisz mit sem ér a kiemelkedően jó üvegezés, ha a tetőszerkezet és az ablak érintkezése energetikailag a tető gyenge pontjává válik. Az említett modell ennek tekintetében is kiemelkedő: előre beépített hőszigetelő csomaggal rendelkezik, P5 kivitel igénylése esetén pedig előszerelt külső hőszigetelést is tartalmaz. Ez akadályozza a tetőn a hőhidak kialakulását, így az ablak hozzájárul az épület energiahatékony működéséhez, azaz nem az ablak tehet arról, ha szökik a meleg.

A RotoQ tetőablakok 1,1 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű, kétrétegű üvegezésű alapkivitele is kiugróan jónak számít, de a könnyedén elérhető 0,77 Uw értékkel akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is megfelel. Kérdés sem lehet, hogy az egész ablak kialakítása a könnyű beépítést segíti elő, miközben biztosított a hőhidak kialakulásának megakadályozása. Már csak egy jó szakemberre van szükség, akinek a keze munkája hosszú évtizedekre garantálja az ablak helytállását és gondtalan működését.

Látszik tehát, hogy ha felújításról van szó, akkor elérhető és megbízható megoldást kínál a méretben is passzoló RotoQ modell. További információt a Roto oldalán talál >>

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog