2011. szeptember 08.

Minőség és gyorsaság a tetőszigetelésben

Minőség és gyorsaság a tetőszigetelésben

A Firestone RubberGard EPDM tetőszigetelő rendszerek a legbonyolultabb tetőszigetelési feladatok ellátására is alkalmasak, akár új építésekről, akár tetőfelújításokról legyen szó. A lemezek nagyméretű tekercsekben kaphatók, ami kevesebb helyszíni illesztést igénylő, különösen gyors beépítést tesz lehetővé.

A Firestone kínálta, minden szükséges kiegészítőt is tartalmazó teljes körű tetőszigetelő rendszer kiemelkedő tartósságával és versenyképes beépítési költségével gazdaságos megoldást nyújt. A maximum 15x61 méteres (930 négyzetméteres) kiszerelésben kapható lemezek összetételüknek köszönhetően ellenállnak az ózonnak és az ultraviola sugaraknak, illetve a szélsőségesen alacsony és magas hőmérsékleteknek: a Firestone RubberGard EPDM még -45 °C-os hidegben is rugalmas marad. A membrán 300 százalékos nyúlásra is képes, így alkalmazkodva az épületszerkezetek dilatációs mozgásaihoz.

 

Firestone RubberGard EPDM tetőszigetelő rendszerek

 

A RubberGard EPDM tetőszigetelő rendszerek már bizonyították tartósságukat: az első ilyen szigetelésű tető 1980-ban készült Wisconsinban (USA), és természetesen a mai napig használatban van. Azóta többszázezer tetőt szigeteltek ezzel az anyaggal világszerte, és Alaszka fagyos éghajlatától kezdve a Perzsa-öböl sivatagi napsütéséig bármilyen időjárási körülmények között megállja helyét. Mára mintegy egymilliárd négyzetméter RubberGard EPDM-et építettek be, ami a Firestone Building Products céget vezetővé tette az EPDM gumilemez-gyártás területén.

A Firestone RubberGard EPDM kémiailag közömbös anyag, gyártása és felhasználása során csekély hatást gyakorol a környezetre. A Firestone EPDM gyáregységek környezettudatos üzemeltetésük miatt megkapták az ISO 14001 minősítést.

 

A lemezek különféle rendszerekben alkalmazhatók:

• A Firestone Leterhelt Rendszerben a RubberGard EPDM lapokat külön rögzítés nélkül fektetik a tetőre, kavics vagy járólap szolgál leterhelésként. Előnyei többek között az alacsony beépítési költség, a kevesebb illesztés, a gyors beépíthetőség, valamint a kiváló tűzvédelmi besorolás.

• A Firestone Ragasztott Rendszerben a RubberGard EPDM lapokat teljes felületükön a tetőszerkezetre ragasztják. Tökéletes választás tetőfelújításokhoz, mivel bármilyen dőlésszöghöz és szokatlan tetőszerkezetekhez is használható. Kiemelkedő a szélszívás elleni biztonsága, könnyű és esztétikus.

• A Firestone RMA Rendszer átmenő furatok nélküli, mechanikus rögzítésű rendszer. A RubberGard EPDM lapokat Firestone QuickSeam RMA csíkokhoz ragasztják, melyeket ezt megelőzően mechanikusan a tetőszerkezethez rögzítettek.

A rendszer magyarországi forgalmazója a Lambda Systeme Kft.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog