2011. augusztus 22.

Pórusbeton és mészhomok elemek a passzívház-építésben

Pórusbeton és mészhomok elemek a passzívház-építésben

Az Ytong falazóelemek és az Ytong Multipor hőszigetelő lapok kombinációjával kiváló hőszigetelő képességű falazatok hozhatók létre (U<0,15 W/m2K), míg a Silka mészhomok falazóelemek nagy testsűrűségükből adódóan alkalmasak a hőtároló tömegként funkcionáló falazatok építésére.

Annak érdekében, hogy új épületeink a lehető legkevesebb energia felhasználásával – és ezáltal kisebb költséggel – legyenek üzemeltethetők, ugyanakkor a komfortérzet is a lehető legmagasabb szintű legyen, új szerkezeti rétegrendeket, modern építőanyagokat és gépészeti megoldásokat kell megismerniük és alkalmazniuk a tervezőknek. Az utóbbi években Magyarországon is egyre több családi ház épül a passzívházak előírásai szerint.

A passzívházak falszerkezeteivel szemben többféle követelmény fogalmazódik meg. Fontos a kiváló hőszigetelő képesség, de a nyári túlmelegedés ellen is védekezni kell – erre a problémára a hőtároló tömeg a megoldás.

A Xella Magyarország Kft. termékei megfelelnek mindkét követelménynek. Az Ytong falazóelemek és az Ytong Multipor hőszigetelő lapok kombinációjával kiváló hőszigetelő képességű falazatok hozhatók létre (U<0,15 W/m2K), míg a Silka mészhomok falazóelemek nagy testsűrűségükből adódóan kiválóan alkalmasak a hőtároló tömegként funkcionáló falazatok építésére. Ezt igazolja az is, hogy a Magyarországon megépült passzívházak esetében gyakori az Ytong vagy Silka termékek használata, illetve azok kombinációja is.

Kapcsolódó cikkek:

epitkezesinfo

hírlevél-feliratkozás

épjog