2017. szeptember 25.

A tetőtér-beépítések problémáira jó megoldás a pórusbeton

A tetőtér-beépítések problémáira jó megoldás a pórusbeton

A megfelelő lakókomfort elérése érdekében a tetőterek beépítésénél mind a költségek, mind a műszaki tulajdonságok szempontjából lényeges kötöttségek határolják be a beépítendő anyagok, szerkezetek alkalmazhatóságát. Ilyen speciális szempont például az önsúly, a hőszigetelő képesség, a tűzvédelmi tulajdonságok vagy a hanggátlás. Ytong-termékek használatával a tetőtér-beépítések problémái egyszerűen kezelhetők, emellett az említett követelmények is könnyedén, hatékonyan teljesíthetők.

Térdfalak, oromfalak építése

A tető megemelésével, a tetőforma megváltoztatásával együtt járhat térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Ezek kialakításához jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges vasbeton merevítőbordákkal, térdfalkonzolokkal, koszorúkkal. Ez utóbbiak megépítéséhez nyújt praktikus megoldást a Pu 20 és Pu 40-es zsaluelemcsalád, amelyek rejtett vasbeton erősítőszerkezetek készítését teszik lehetővé oly módon, hogy a külső és belső szakipari munkák egyszerűen, azonos technológiával legyenek kivitelezhetők. A térdfalak belső oldalán egyszerűen elvégezhető a gépészeti és elektromos vezetékek szerelése a merevítőbordák vagy a koszorúk vonalában is.

A tetőtér-beépítések problémáira jó megoldás a pórusbeton

 

Válaszfalak építése

Az Ytong válaszfalelemekkel egyszerűen és gazdaságosan alakíthatók ki a tetőtér különböző funkciójú helyiségei. A válaszfalak kis önsúlya miatt a födém terhelése minimális mértékű, így a legtöbb födémtípus esetén alkalmazhatók. Az elemek homogén anyagszerkezete miatt könnyen alakíthatók, ezért a legváltozatosabb alaprajzi kialakítások is egyszerűen és gazdaságosan kivitelezhetők. A válaszfalak tetőszerkezethez történő csatlakozását minden esetben rugalmas, illetve mozgó kapcsolat kialakításával kell megoldani. Az elkészült falazatok végső felületképzése vékonyvakolatok alkalmazásával gazdaságosan és gyorsan elvégezhető, lehetővé téve a kialakított lakórész mielőbbi használatbavételét.

 

Áthidalások

Az Ytong építési rendszer elemeit képező áthidalókkal a főfalakban és a válaszfalakban kialakított nyílások áthidalásai egyaránt könnyen elvégezhetők. Az oromfalakban kialakított ablakok, erkélyajtók nyílásainak áthidalása az Ytong áthidalók használatával hőhídmentesen oldható meg, elkerülve ezáltal a páralecsapódást és penészképződést. E célra ajánlott termékek a Pu elemek, valamint a Peá, Ptá és Pmá áthidalók.

A tetőtér-beépítések problémáira jó megoldás a pórusbeton

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo