Deceuninck

 

2015. április 20.

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához

A termikus burok kialakítására alkalmas Ytong építési rendszer meghatározó elemei a falazóelemek, a hőhídmentes csomóponti kialakításra szolgáló kiegészítő elemek (áthidalók, falazati hőhídmegszakító elemek, koszorúelemek), illetve a födémelemek (födémpallók).

Az Ytong falazóelemek használatával egyrétegű, energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható. Az Ytong termékpalettán megtalálható 37,5 cm széles Ytong Lambda falazóelemek használatával az „új” energetikai követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű (U=0,22 W/m2K) falak építhetők úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem. Az egyrétegű falazat készítésével a munkaidő is lerövidül, hiszen a hőszigetelés munkafolyamatát nem kell elvégezni.

Az 50 cm széles Ytong Lambda elemekkel már a passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű alazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Így az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetés.

Az Ytong falazóelemek mellett kiegészítő elemek (koszorúelem, furatos elem, U zsaluelem, áthidalók) teszik lehetővé, hogy az épület egésze homogén, kiváló hőszigetelő képességű szerkezetekből valósulhasson meg.

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához

Azon épületek esetén, ahol a teherhordó homlokzati falak kevésbé jól hőszigeteltek, a padlóvonal közelében hőhíd jelentkezik. Az ilyen hőhidak lerontják a szerkezet hőszigetelő képességét, hőhídmegszakítást kell alkalmazni az alaptest vagy a lábazati fal és a falazat között. Az Ytong Start elemek megoldják az ilyen jellegű problémát. Használatukkal megszűnik a hőhíd, ezáltal elkerülhető a falazat alsó szakaszának penészedése, valamint a szerkezet hőelvonásának mértéke is csökken. Az Ytong Start elemek hidrofobizáltak, ezáltal a kivitelezési munkák alatt fellépő, jellemzően a falazat alsó sorait érő nedvességhatások nem okoznak kárt a szerkezetben.

Az Ytong födémpallók alkalmazásával kiváló hőszigetelő képességű födémek készíthetők gyorsan, legyen szó akár pince, akár tetőtér födéméről. A pallók beemelése után a födém azonnal járható, a kivitelezés további munkafolyamatait nem kell megszakítani. Az Ytong födémpallók használatával csökkenthető a további födém-hőszigetelés vastagsága.

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához
Ytong Lambda falazóelem

 

Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához
Ytong Start hőhídmegszakító elem

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog